search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:00
MENU CLOSE

Eurovision 2024: Η επίσημη ανακοίνωση της EBU για την επίθεση στην τραγουδίστρια του Ισραήλ

10.04.2024 09:23
eurovision-israel-new

Επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision εξέδωσε η EBU, διασαφηνίζοντας ότι οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται για τη συμμετοχή των χωρών στη διοργάνωση αφορά τους ιθύνοντες της EBU και όχι τους ίδιους τους καλλιτέχνες.

Αφορμή για την εν λόγω ανακοίνωση αποτέλεσαν οι αλλεπάλληλες επιθέσεις που δέχεται η φετινή εκπρόσωπος του Ισραήλ, Eden Golan, στα social media με ακραία μηνύματα μίσους, ακόμα και απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα, για την παρουσία της στο Μάλμε τον ερχόμενο Μάιο.

Η απόφαση της EBU να εγκρίνει τη φετινή συμμετοχή του Ισραήλ παρά την εμπόλεμη κατάσταση στη Γάζα είχε ως αποτέλεσμα καταιγισμό αρνητικών σχολίων και εκκλήσεων από τους Eurofans, οι οποίοι ζητούν επίμονα την απόσυρση της ισραηλινής συμμετοχής, κατηγορώντας την EBU για μεροληπτική στάση υπέρ του κράτους του Νετανιάχου.

Από την πλευρά της, η EBU με την ανακοίνωσή της, το απόγευμα της Τρίτης (9/4), θέλησε να κάνει σαφές ότι η Eurovision αποτελεί μία διοργάνωση που αποδοκιμάζει κάθε είδους κακοποίηση και βία.

«Η EBU αναγνωρίζει τα έντονα συναισθήματα που προκαλούνται στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και την ισχυρή αντιπαράθεση που έχει προκαλέσει η συμμετοχή του Ισραήλ. Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε πως οποιαδήποτε απόφαση λαμβάνεται για τη συμμετοχή των χωρών στη διοργάνωση αφορά τους ιθύνοντες της EBU και όχι τους ίδιους τους καλλιτέχνες. Είμαστε σταθερά αντίθετοι σε κάθε είδους κακοδιαχείριση ή κακοποίηση έχει ως στόχο τους διαγωνιζόμενους καλλιτέχνες εντός ή εκτός διαδικτύου και δεσμευόμαστε να τους εγγυηθούμε ένα ασφαλές, συμπεριληπτικό και γεμάτο σεβασμό περιβάλλον» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επίσημη ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Ανδρουλάκης: Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του Alpha την Τετάρτη

«Μάχη» για την τηλεθέαση φαινομενικά χωρίς αντίπαλο για τη «Γη της ελιάς»

Τηλεθέαση από «μπετόν» για το Mega

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:59