search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:24
MENU CLOSE

Φόρουμ των Δελφών – Ζελένσκι: «Αν δεν θέλει κανείς να σύρει ο Πούτιν τον πλανήτη σε έναν Γ’ Παγκόσμιο πόλεμο, πρέπει να κερδίσουμε»

10.04.2024 14:00
zelensky-tileparemvasi

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι, ήταν από τους πρώτους ομιλητές -μέσω τηλεπικοινωνίας- στο Φόρουμ των Δελφών

Ο Ζελένσκι στην ομιλία του, εστίασε στις επισκέψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ εξήγησε τους λόγους για τους οποίους «ο Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να χάσει».

Αφού πρώτα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους «ήρωες στρατιώτες μας που υπερασπίζονται τη χώρα μας», συμπλήρωσε ότι «είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε μόνοι μας τις προκλήσεις από την απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας».

Και πρόσθεσε: «Χρειαζόμαστε ενότητα και όπλα από την Δύση. Χωρίς στήριξη με οπλικά συστήματα η Ουκρανία θα χάσει εδάφη. Αν χάσουμε την μια περιοχή μετά την άλλη, θα χάσουμε την χώρα. Στα ανατολικά έχουμε σταθεροποίηση και επιτυχίες. Τώρα η κατάσταση είναι σταθεροποιημένη, αν έχουμε όπλα και πολιτική στήριξη από τους συμμάχους μας θα τσακίσουμε τον Πούτιν. Αν κανείς δεν θέλει να σύρει ο Πούτιν τον πλανήτη στον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, πρέπει να τον κερδίσουμε».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν και γιατί πρέπει οι χώρες να έχουν σχέσεις με την Ρωσία, ο Ζελένσκι απάντησε: «Δεν υπάρχει λόγος να έχει κανείς σχέση με τη Ρωσία τώρα. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό πρόβλημα το πώς ενημερώνουν τους πολίτες τους. Το θέμα είναι ότι οι Ρώσοι μισούν ό,τι βρίσκεται έξω από τα σύνορά τους. Πρέπει να τους απομονώσουμε μέχρι να είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τις δημοκρατίες».

Διαβάστε επίσης:

Χαρίτσης για τη «μονταζιέρα» των Τεμπών: Θα παρέμβει εισαγγελέας;

Φάμελλος: «Η κοινωνία δεν έχει εμπιστοσύνη στον κ. Μητσοτάκη – Η κυβέρνηση δείχνει την αλληλεγγύη της στα πολιτικά τζάκια»

Μπαράν Μπουρχάν: Τι απαντάει ο ίδιος για την υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 18:24