search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:18
MENU CLOSE

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αυτό είναι το τρικάταρτο που θα μεταφέρει την Φλόγα στην Μασσαλία (Video/Photo)

10.04.2024 09:30
belem-ekso

Έχοντας επάνω του δεκαέξι επαγγελματίες ναυτικούς και περί τους 100 επιβάτες, το τρικάταρτο γαλλικό ιστιοφόρο Belem που έκανε το παρθενικό του ταξίδι το έτος 1896, πλέει ήδη με κατεύθυνση την Ελλάδα, όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων θα παραλάβει στις 26 Απριλίου την Ολυμπιακή Φλόγα από τον Πειραιά για να την μεταφέρει στην Μασσαλία στις 8 Μαΐου.

Σε συνέντευξή της στην γαλλική εφημερίδα Ouest-France υπό τον τίτλο «Είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί με ιστιοφόρο» η διευθύντρια του Ιδρύματος που διαχειρίζεται το Belem Κριστέλ ντε Λαρόζ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στο πλοίο θα βρίσκονται επίσης τρεις φύλακες της φλόγας, καθώς και δεκαέξι νέοι, ηλικίας 17 έως 25 ετών, «που δεν είχαν πολύ σχέση με τα θαλάσσια σπορ και την αναψυχή γενικότερα και που δεν είχαν πολλή τύχη στη ζωή τους μέχρι στιγμής».

Η ντε Λαροζ αναφέρει ακόμη ότι το πλοίο θα σταματήσει στην Όλβια, στη Σαρδηνία, στην Κατάνια, στη Σικελία, και στο Κατάκολο στην Ελλάδα, πριν φτάσει στην Aρχαία Ολυμπία και τέλος στην Αθήνα.

«Πριν φτάσουν στην ελληνική πρωτεύουσα, οι 100 επιβάτες που θα αποβιβαστούν στην Ολυμπία θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν την τελετή αφής της φλόγας» λέει η ντε Λαρόζ και καταλήγει:

«Ανυπομονούμε. Η Φλόγα πάντα μεταφερόταν με αεροπλάνο, δεν έφτασε ποτέ με σκάφος, οπότε είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Πάνω από όλα, η Φλόγα δεν πρέπει να σβήσει. Και μετά κανείς να μην αρρωστήσει, να μην υπάρξει τεχνική βλάβη και οι καιρικές συνθήκες να είναι ευνοϊκές.

Εξαρτόμαστε από διάφορους παράγοντες, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα. Ωστόσο, δεν έχουμε το δικαίωμα να καθυστερήσουμε. Μας περιμένουν στις 8 Μαΐου».

Διαβάστε επίσης

Άγιοι Ανάργυροι: Σε ειδικό θάλαμο στο Τζάνειο ο δολοφόνος της Κυριακής – Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τη γυναικοκτονία (videos)

Ιωάννινα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Ανατολή – Νεκρός 59χρονος μοτοσικλετιστής

Συνελήφθη ο Αχιλλέας Μπέος μετά από μήνυση δημοτικού συμβούλου σε βάρος του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 20:18