search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:38
MENU CLOSE

Ισραήλ: Κρίσιμη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

14.04.2024 17:51
israli_netaniaxou

Με αγωνία παρακολουθεί ο πλανήτης τις τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή καθώς αυτή τη στιγμή διεξάγεται σημαντική συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου του Νετανιάχου για το πως θα προχωρήσει το Ισραήλ με βάση την χθεσινή πυραυλική επίθεση από το Ιράν.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω συμβούλιο αποτελείται από τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ και τον Μπένι Γκανζ, αντίπαλο του Νετανιάχου που εντάχθηκε στην κυβέρνηση ως υπουργός χωρίς χαρτοφυλάκιο μετά την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Τα τρία αυτά πρόσωπα αναμένεται να αποφασίσουν το επόμενο βήμα, με την τύχη της περιοχής να βρίσκεται πλέον στα χέρια τους.

Κατά την προσέλευσή του στην κρίσιμη συνεδρίαση, ο τελευταίος εξ αυτών φάνηκε να μην υποστηρίζει την επιβολή άμεσων αντιποίνων κατά του ίδιου του Ιράν, όπως άλλωστε έχουν ζητήσει και οι ΗΠΑ υπό τον Τζο Μπάιντεν.

Το Ισραήλ πρέπει να ενισχύσει τη «στρατηγική συμμαχία και την περιφερειακή συνεργασία» που του επέτρεψε να αντιμετωπίσει τη χθεσινή ιρανική επίθεση, δήλωσε ο Μπένι Γκανζ και πρόσθεσε:

«Το Ιράν είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, είναι μια περιφερειακή πρόκληση και είναι επίσης ένας κίνδυνος για το Ισραήλ, και χθες, ο κόσμος στάθηκε σαφώς μαζί με το Ισραήλ μπροστά στον κίνδυνο. Το Ισραήλ εναντίον του Ιράν, ο κόσμος εναντίον του Ιράν – αυτό είναι το αποτέλεσμα. Πρόκειται για ένα στρατηγικό επίτευγμα, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε για την ασφάλεια του Ισραήλ».

Σύμφωνα με τον ίδιο «η στρατηγική συμμαχία και το σύστημα περιφερειακής συνεργασίας που οικοδομήσαμε και άντεξε σε αυτή τη σημαντική δοκιμασία, πρέπει να ενισχυθεί τώρα […] Αντιμέτωποι με την απειλή του Ιράν – θα οικοδομήσουμε έναν περιφερειακό συνασπισμό και θα απαιτήσουμε το τίμημα από το Ιράν, με τον τρόπο και τη χρονική στιγμή που είναι ιδανική για εμάς. Και το πιο σημαντικό – μπροστά στην επιθυμία των εχθρών μας να μας βλάψουν, θα ενωθούμε και θα γίνουμε ισχυρότεροι».

«Ακόμη και σήμερα, πρέπει να θυμόμαστε ότι δεν έχουμε ακόμη ολοκληρώσει τα καθήκοντά μας. Θα συνεχίσουμε την εκστρατεία, με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα. Και μαζί – θα νικήσουμε».

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: 1,35 δισεκατομμύρια δολάρια κόστισε η αναχαίτηση των Ιρανικών drone

New York Times: Ο Μπάιντεν έπεισε τον Νετανιάχου να μην «απαντήσει» στο Ιράν

Ευρωπαϊκή Ένωση: Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών μετά τις ιρανικές επιθέσεις την Τρίτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:35