search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:06
MENU CLOSE

Πρόεδρος Χερζόγκ: Η επίθεση του Ιράν ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου – Υπέρ της «απάντησης» το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, λένε πληροφορίες

14.04.2024 20:30
polemiko_symvoulio_israil

Αυστηρό μήνυμα προς το Ιράν και το καθεστώς Χαμενεΐ έστειλε ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χερτζόγκ με συνέντευξή του στο δίκτυο Sky News.

Ο πρόεδρος του Ισραήλ σημείωσε πως η χώρα «εξετάζει όλες τις επιλογές» μετά την εναέρια επίθεση του Ιράν με εκατοντάδες drones και πυραύλους.

«Η επίθεση ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Επειδή είμαστε περιορισμένοι και επείδή γνωρίζουμε τις επιπτώσεις και έχουμε διαβουλεύσεις με τους εταίρους μας εξετάζουμε όλες τις επιλογές και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε τον λαό μας. Δεν είμαστε πολεμοχαρείς», πρόσθεσε.

Η χθεσινή επίθεση -πρόσθεσε- είναι άλλο ένα παράδειγμα του πώς λειτουργεί το Ιράν «διασπείροντας τον τρόμο, τον όλεθρο και την αστάθεια σε όλο τον κόσμο».

«Είναι καιρός ο κόσμος να αντιμετωπίσει την αυτοκρατορία του κακού της Τεχεράνης και να ξεκαθαρίσει ότι το ιρανικό καθεστώς ότι είναι απαράδεκτο», ξεκαθάρισε ο Χέρτζογκ.

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως η πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της «απάντησης» στο Ιράν. Σύμφωνα με το CNN υπήρξαν σαφείς διαφωνίες, καθώς οι πιο «σκληροπυρηνικοί» της κυβέρνησης ήθελαν να υπάρξει απάντηση στο Ιράν, ενώ οι πιο μετριοπαθείς ήθελαν να «ζυγίσει» τα υπέρ και τα κατά μιας τέτοιας απόφασης η κυβέρνηση.

Ο Μπεν Γκβιρ, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Εβραϊκή Δύναμη, δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει απάντηση του Ισραήλ δεν να μην είναι «αδύναμη».

Από την άλλη, ο Μπένι Γκανζ δήλωσε πως το Ισραήλ θα πρέπει να περιμένει «την κατάλληλη στιγμή» για να απαντήσει.

Δηλωτικές του κλίματος που επικρατεί είναι και οι προηγούμενες δηλώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ, κατά τη συνεδρίαση του ισραηλινού πολεμικού συμβουλίου εξετάστηκαν σειρά από αντίποινα που θα επιβληθεί στην Τεχεράνη μετά την επίθεση με μπαράζ από drone και πυραύλους κρουζ. 

Μεταξύ άλλων, φαίνεται πως αποφασίστηκε η αναβολή της επιχείρησης στη Ράφα, προκειμένου να ανασχεδιαστεί το πλάνο και να επικεντρωθούν οι δυνάμεις στον κύριο εχθρό, στο Ιράν.

Αναμένεται να ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Μπένιαμιν Νετανιάχου όπου θα προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τα όσα αποφασίστηκαν στο συνέδριο.

Περισσότερα σε λίγο…

Διαβάστε επίσης:

Ολοκληρώθηκε το G7 – Μισέλ για Μέση Ανατολή: «Όλα τα μέλη να δείξουν αυτοσυγκράτηση» – «Καταδικάσαμε την επίθεση του Ιράν»

Μπένι Γκαντζ: Το Ισραήλ θα απαιτήσει το τίμημα από το Ιράν, την κατάλληλη στιγμή

Ιράν: Απειλητική ανακοίνωση από τους φρουρούς της επανάστασης για αναρτήσεις υπέρ του Ισραήλ σε social media

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 23:05