search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 12:18
MENU CLOSE

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπλίνκεν – Φιντάν για το Μεσανατολικό

14.04.2024 20:51
blinken iran876- new

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, τηλεφωνική επικοινωνία με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, οι δύο υπουργοί συζήτησαν την τρέχουσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ. Ο Τούρκος υπουργός μετέφερε στον ‘Αντονι Μπλίνκεν την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης και εξάπλωσης της κρίσης στην περιοχή.

Ο Χακάν Φιντάν επανέλαβε επίσης ότι από την αρχή της κρίσης στη Γάζα, η Τουρκία έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί αυτή σε περιφερειακή σύγκρουση.

Ο Τούρκος υπουργός επανέλαβε το αίτημα της Τουρκίας για κήρυξη άμεσα κατάπαυσης του πυρός και να επιτραπεί η απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, «διαφορετικά η κρίση θα συνεχίσει να διευρύνεται».

Απευθυνόμενος, τέλος, στον Αμερικανό υπουργό ζήτησε οι χώρες που έχουν επιρροή στο Ισραήλ να δώσουν τα σωστά μηνύματα προκειμένου να μην κλιμακωθεί η ένταση.

Διαβάστε επίσης:

Πρόεδρος Χερζόγκ: Η επίθεση του Ιράν ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου – Υπέρ της «απάντησης» το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ, λένε πληροφορίες

Μπένι Γκαντζ: Το Ισραήλ θα απαιτήσει το τίμημα από το Ιράν, την κατάλληλη στιγμή

Ιράν: Απειλητική ανακοίνωση από τους φρουρούς της επανάστασης για αναρτήσεις υπέρ του Ισραήλ σε social media

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 12:17