search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:51
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Με τους «πέντε» που θα ανακοινώσει ο Κασσελάκης την Παρασκευή ολοκληρώνεται το παζλ του ευρωψηφοδελτίου – Τι ακολουθεί

17.04.2024 06:47
Untitled design

Στα πέντε πρόσωπα που θα ανακοινώσει ο Στέφανος Κασσελάκης την Παρασκευή, και τα οποία θα συμπληρώσουν το παζλ του ευρωψηφοδελτίου, στρέφεται το ενδιαφέρον, μετά και την ολοκλήρωση των προκριματικών με την ανάδειξη των 35 υποψηφίων.

Σημειώνεται πως λόγω της ποσόστωσης του 50%, δηλαδή της πρόβλεψης για ίση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών, οι 5 υποψήφιοι που θα επιλέξει ο πρόεδρος έξω από την διαδικασία των προκριματικών αντιστοιχούν σε 4 γυναίκες και έναν άνδρα. Κι αυτό διότι μετά την εσωκομματική κάλπη οι γυναίκες είναι 17 και οι άνδρες 20 (συνυπολογίζοντας και τους νυν ευρωβουλευτές), όμως στους 42 θα πρέπει να υπάρχουν 21 άνδρες και 21 γυναίκες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος επιστρέφει την Πέμπτη από τις ΗΠΑ έχει κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του μέχρι στιγμής. Οι φήμες πάντως για τον Γιώργο Λιάγκα, επιμένουν, παρά τις διαψεύσεις της Κουμουνδούρου.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ποιες ισορροπίες θα έχουν οι επιλογές του, αν θα κυριαρχήσουν τα «βιογραφικά» και οι συμβολισμοί κάποιων ειδικών κατηγοριών ή το σταρ σύστεμ.

Η ναυτική εβδομάδα έρχεται

Μετά τη Νέα Υόρκη και τις εκεί επαφές με την ομογένεια και τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο αλλά και μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης και παρουσίασης του ψηφοδελτίου, ο Στέφανος Κασσελάκης βάζει πλώρη για την νησιωτική περιοδεία του.

Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με βάση τα όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ξεκινήσει περιοδεία από το ακριτικό Καστελόριζο ανεβαίνοντας προς τα πάνω στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου (Κω, Ρόδο) και τις Κυκλάδες, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Επικρατείας ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη. Στόχος να αναδείξει ζητήματα νησιωτικότητας που απασχολούν τους κατοίκους των νησιών (μετακινήσεις, μεταφορές, υγεία).

Με αυτό το πρόγραμμα θα κυλήσει η δραστηριότητα του προέδρου ως τις παραμονές της Μεγάλης Εβδομάδας – ως γνωστόν έχει πάρει αποκλειστικά πάνω του την προεκλογική εκστρατεία. Μένει να φανεί αν στο υπόλοιπο του Απριλίου, θα συνεχιστεί η δημοσκοπική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι για το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει την αισιοδοξία του με κάθε ευκαιρία.

Σταθερά στη δεύτερη θέση

Στο μεταξύ την Δευτέρα, μία ακόμη δημοσκόπηση, αυτή της Prorata για λογαριασμό του Attica TV, έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ στην δεύτερη θέση, εύρημα που εμφανίζεται σταθερά στις δημοσκοπήσεις εδώ και αρκετές εβδομάδες, με την Κουμουνδούρου να θεωρεί πλέον ότι η σειρά έχει κατοχυρωθεί και το ζητούμενο τώρα είναι η βελτίωση των ποσοστών.

Η Prorata στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ στο 13% με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σε απόσταση δύο μονάδων συγκεντρώνοντας 11% ενώ στην εκτίμηση ψήφου η εταιρεία καταγράφει ένα εύρος μεταξύ 13,5% και 16,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 11,5% με 14,5% για το ΠΑΣΟΚ.

 Πάντως, παρά το κλίμα, αισιοδοξίας για ανοδική «δυναμική» που καλλιεργεί ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος και παρά τα μηνύματα ότι μπορεί στις ευρωεκλογές να μειώσει σημαντικά τη διαφορά με τη ΝΔ και να είναι ακόμη και πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, και σ’ αυτή τη δημοσκόπηση η «καταλληλότητα» του Στέφανου Κασσελάκη βρίσκεται στο 6% (διαφορά 27,5 μονάδων με τον Μητσοτάκη), στοιχείο το οποίο οι αναλυτές αξιολογούν ως ενδεικτικό των ορίων που έχει η άνοδος του κόμματος αυτή τη στιγμή. Όσο για τα ζητήματα τα οποία θα επηρεάσουν την ψήφο τους στις εκλογές οι ερωτηθέντες προτάσσουν την οικονομία και την ακρίβεια. Ακολουθούν η εγκληματικότητα, τα σκάνδαλα και η διαφθορά, και τα Τέμπη. 

Διαβάστε επίσης

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Ασπρόπυργο – Ισχυρή κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Ζωγράφου: Χειροπέδες σε 2 νεαρούς για 11 ληστείες σε καταστήματα

Καιρός – Meteo: Σε ποιες περιοχές έφτασε τους 32°C ο υδράργυρος σήμερα – Παραμένει καλοκαιρινό το σκηνικό και την Τρίτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:49