search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:16
MENU CLOSE

Με τον πρόεδρο του τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος συναντήθηκε ο Τσίπρας

18.04.2024 08:29
ozel_tsipras_new
via X @atsipras

Συνάντηση με ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα πραγματοποίησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, όπως ενημέρωσε ο ίδιος μέσω των social media, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) της Τουρκίας, Οζγκούρ Οζέλ.

Τσίπρας και Οζέλ συζήτησαν «για τις διεθνείς εξελίξεις, την προώθηση του ελληνοτουρκικού διαλόγου στη βάση του διεθνούς δικαίου και τη σημασία που έχει η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων για την ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη, απέναντι στον εθνικισμό και τις ανισότητες».

Σημειώνεται ότι το CHP είναι… στα πάνω του μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία, οπότε και κατάφερε να κερδίσει ξανά τις μεγάλες πόλεις (Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη), προκαλώντας «πονοκέφαλο» στο κυβερνών AKP και τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης

Παπανώτας: Κλείνει το θέμα με την «διορθωτική» ανάρτησή του

ΠΑΣΟΚ: Την Παρασκευή «κλείνει» το ευρωψηφοδέλτιο – Χωρίς υποψήφιο δημοσιογράφο;

Νίκος Παπανδρέου: Απολογισμός – Ένας Χρόνος στην Ευρωβουλή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 12:07