search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:08
MENU CLOSE

Ν. Γιαννακοπούλου: Καθυστερήσεις στην απόταξη επίορκων αστυνομικών

19.04.2024 19:58
nantia-giannakopoulou

Προβληματισμό για την ανοδική πορεία της παραβατικότητας στελεχών της ΕΛΑΣ που επιτείνουν το κλίμα ανασφάλειας των πολιτών διατυπώνει με ερώτηση της στη Βουλή η Νάντια Γιαννακοπούλου

Η υπεύθυνη του ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την αποτρόπαιη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, αναφέρει ότι αναδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο ένα ζωτικής σημασίας για την ακεραιότητα και την στελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτημα, που δεν είναι άλλο, από την ύπαρξη, σε αστυνομικές υπηρεσίες και τμήματα, στελεχών της, για τα οποία έχει ζητηθεί πειθαρχικά η αποχώρηση τους.

Επικαλούμενη δημοσιεύματα αναφέρει ότι περίπου 107 ένστολοι που έχουν διαπράξει ποινικά αδικήματα (μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο φρουρός του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων) παραμένουν εν ενεργεία και επιφορτίζονται ν’ αντιμετωπίσουν κρίσιμα ζητήματα ασφάλειας των πολιτών, ενώ κάθε χρόνο περί τους 120 με 150 αστυνομικούς συλλαμβάνονται επ’ αυτοφώρω ή τους ασκούνται ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα.

Οι αστυνομικοί αυτοί ωστόσο, λόγω εκκρεμοδικιών και παρέλευση της διαθεσιμότητας, επανέρχονται στις θέσεις τους κανονικά. Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές αναφέρει ότι κάθε χρόνο 1.000 με 1.500 αστυνομικοί τιμωρούνται για διάφορα αδικήματα, ενώ διατάσσονται περί των 5.000 εσωτερικών ελέγχων.

Διαβάστε επίσης:

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας απέρριψε την προσφυγή Αγοραστού – Είναι και επίσημα ο 34ος κατηγορούμενος για το έγκλημα των Τεμπών

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 σε 4 περιφέρειες – Προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Η κυβέρνηση όρισε τις 198 «απάτητες παραλίες», ανοίγει την πλατφόρμα για τη μίσθωση παραλιών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:02