search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:35
MENU CLOSE

Ο Μπλίνκεν την επόμενη εβδομάδα στη Κίνα για τριήμερο επαφών

20.04.2024 23:28
blinken 6540-new

Ο Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα, από τις 24 έως τις 26 Απριλίου, για συνομιλίες αναφορικά με την Μέση Ανατολή, την Ουκρανία και την κατάσταση στην Νότια Σινική Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι συνομιλίες έχουν στόχο «την ενίσχυση των διαύλων επικοινωνίας (και τη μείωση) του κινδύνου λανθασμένων υπολογισμών και σύγκρουσης», ανέφερε ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο Μπλίκνεν θα διατυπώσει με σαφήνεια και ειλικρίνεια τις ανησυχίες μας για θέματα που κυμαίνονται από τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις αθέμιτες οικονομικές και εμπορικές πρακτικές έως τις παγκόσμιες οικονομικές συνέπειες της βιομηχανικής ικανότητας (της Κίνας)… τις βαθιές μας ανησυχίες σχετικά με την υποστήριξη (της Κίνας) στην αμυντική βιομηχανία της Ρωσίας», είπε ο αξιωματούχος.

Τον Νοέμβριο, ο Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ συναντήθηκαν στην Καλιφόρνια μετά από ένα χρόνο χωρίς επικοινωνία. Ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ μελών και των δύο κυβερνήσεων σε ανώτατο επίπεδο.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν ταξίδεψε στην Κίνα για να συναντηθεί με εκπροσώπους αμερικανικών εταιρειών και με μέλη της κινεζικής κυβέρνησης.

Διαβάστε ακόμη:

Η αντίδραση της Ρωσίας για το πακέτο βοήθειας στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ: «Αμεση χορηγία για τρομοκρατική δραστηριότητα»

ΗΠΑ: Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε πακέτο βοήθειας 61 δισεκ. στην Ουκρανία – Πακέτο και στο Ισραήλ

Τενερίφη: Στους δρόμους οι κάτοικοι λόγω… υπερτουρισμού – Φωνάζουν πως «πεθαίνει το νησί»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 13:27