search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:05
MENU CLOSE

Νομοθετική παρέμβαση για τις χρεώσεις στις συναλλαγές με POS (video)

23.04.2024 15:59
pos_0603_1460-820_new

Ο Κωστής Χατζηδάκης γνωστοποίησε πως το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών καταθέτει εντός της εβδομάδος ή το αργότερο την επομένη, στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να μειωθούν στο μισό οι χρεώσεις στις συναλλαγές μέσω POS.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», ο υπουργός ανέφερε ότι ήταν δίκαιες οι αντιδράσεις επαγγελματιών από διαφόρους κλάδους, περίπτερα, τα ταξί κ.λπ. και αυτό διότι επιβαρύνονταν με προμήθειες 1%, ακόμα και για συναλλαγές κάτω των 10 ευρώ.

Ανέφερε ότι αυτές οι προμήθειες, θα περιοριστούν στο μισό, καθώς διαπιστώθηκε αδυναμία συνεννόησης ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη που επιβάλλουν προμήθειες (τράπεζες, πάροχοι και σχήματα πληρωμών), σημειώνοντας ότι οι τράπεζες ήταν οι πιο «εύκολες» στη σχετική συζήτηση και ήταν διατεθειμένες να προχωρήσουν σε μειώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα μπει πλαφόν 0,5% για συναλλαγές σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων (μίνι μάρκετ, περίπτερα, ταξί κ.λπ.) και δεν θα αφορά το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Και με βάση τα παραπάνω δεδομένα, όπως σημείωσε ο Κ. Χατζηδάκης και προκειμένου να λήξει το ζήτημα και να μην «σέρνονται» οι συζητήσεις, η κυβέρνηση προχωρά σε νομοθετική ρύθμιση.

Φορολογικές δηλώσεις

Αναφερόμενος στις φορολογικές δηλώσεις, ανακοίνωσε επίσης ότι εντός της εβδομάδας ανοίγει το Taxisnet για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων, παραπέμποντας σε ανακοίνωση της ΑΑΔΕ για την έναρξη του χρόνου υποβολής των δηλώσεων από τις επιχειρήσεις.

Η προθεσμία, όπως είπε, εκτείνεται φέτος έως τις 31 Ιουλίου και ξεκαθάρισε ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Τέλος, προανήγγειλε αλλαγές από το 2025 και στα πρόστιμα που επιβαρύνουν όσους καθυστερούν την εξόφληση των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Σήμερα επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με τα τέλη κυκλοφορίας από την 1η ημέρα καθυστέρησης και από του χρόνου θα επιβάλλεται κλιμακωτά.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

ΑΑΔΕ: Σε Δημόσια Διαβούλευση έως 10/5 το ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής και η ψηφιακή παρακολούθηση Διακίνησης Αγαθών

Τράπεζες: Έξι μέρες χωρίς συναλλαγές μέσα στο Πάσχα – Τι θα γίνει με μισθοδοσίες και δώρο Πάσχα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31