search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 04:27
MENU CLOSE

Η αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα, όπως την κατέγραψε δορυφόρος της NASA

23.04.2024 21:47
skoni doriforos nasa – new

Το πορτοκαλί πέπλο που κάλυψε τη χώρα μας δημιουργώντας απόκοσμες εικόνες καταγράφηκε από τον αμερικανικό δορυφόρο Aqua της NASA που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Τρίτης.

Δορυφορικά δεδομένα, δείχνουν ειδικότερα σε υψηλή ανάλυση το έντονο κύμα αφρικανικής σκόνης «Minerva red» που έλαβε χώρα στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου επηρεάζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την Ελλάδα.



Το αβαθές χαμηλό στην περιοχή της Σύρτης κινούμενο προς την Ελλάδα μετέφερε πολύ μεγάλες ποσότητες Αφρικανικής σκόνης δυσχεραίνοντας κατά πολύ την ποιότητα του αέρα.

Εκτός, της Αφρικανικής σκόνης, πολύ υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε περιοχές της Νότιας Ελλάδας και κυρίως στην Κρήτη, όπου στα Φαλάσαρνα Χανίων σημειώθηκε και η μεγαλύτερη θερμοκρασία με τιμή 36.6°C.


Το κύμα αφρικανικής σκόνης Minerva Red δεν έχει επηρεάσει μόνο την Ελλάδα, καθώς την Δευτέρα  ανεστάλη η εναέρια κυκλοφορία στην ανατολική Λιβύη λόγω ισχυρής αμμοθύελλας προερχόμενης από τη Σαχάρα.

Διαβάστε επίσης:

Καλλιθέα: Ληστής μπούκαρε με όπλο σε διαγνωστικό κέντρο – Παραμένει άφαντος

Φρίκη στον Έβρο: Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Στο λιμάνι του Πειραιά το ιστορικό γαλλικό ιστιοφόρο «Belem» – Θα μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στη Μασσαλία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31