search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 06:36
MENU CLOSE

ΙΟΒΕ: Αναθεώρηση προς τα κάτω της πρόβλεψης για την ανάπτυξη το 2024 – Πού διαμορφώνεται ο πληθωρισμός 

23.04.2024 16:22
oikonomia

Αλλάζει τις προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία το ΙΟΒΕ για το 2024, χαμηλώνοντας τον πήγη των προσδοκιών για ανάπτυξη.  

Σύμφωνα με τα όσα είπε σήμερα ο επικεφαλής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, Νίκος Βέττας ο πήχης της ανάπτυξης «χαμηλώνει» στο 2,1% και «ανεβάζει» τον πληθωρισμό στο 3%.

Το μεγάλο στοίχημα για την ελληνική οικονομία παραμένει η αύξηση των επενδύσεων, με το ΙΟΒΕ να εκτιμά ότι θα αυξηθούν φέτος 7,8% (από 10,8% πριν). Ταυτόχρονα η άνοδος του ελληνικού ΑΕΠ επανυπολογίζεται προς τα κάτω στο 2,1%από το 2,4% που αποτελεί την προηγούμενη πρόβλεψη για την ανάπτυξη.

Ο πληθωρισμός αποκλιμακώνεται στο 3% φέτος, ενώ η αμέσως προηγούμενη πρόβλεψη έβαζε τον πήχη στο 2,8%, με την ανεργία να συνεχίζει να υποχωρεί αλλά με μικρότερο ρυθμό με τάση σταθεροποίησης κοντά στο 10%. Το ΙΟΒΕ εκτιμά ότι το τρέχον έτος θα υποχωρήσει στο 10,3%.

Τέλος, σχετικά με τον πληθωρισμό, ο Ν. Βέττας αναφέρθηκε και στα εγχώρια ζητήματα που υπάρχουν, πέραν της διεθνούς συγκυρίας.

Διαβάστε επίσης:

Νομοθετική παρέμβαση για τις χρεώσεις στις συναλλαγές με POS (video)

Ευρωκοινοβούλιο: Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ

ΑΑΔΕ: Σε Δημόσια Διαβούλευση έως 10/5 το ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής και η ψηφιακή παρακολούθηση Διακίνησης Αγαθών

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31