search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:29
MENU CLOSE

Ολυμπιακή Φλόγα: Σάλος στο Χ με το «σόου» πολιτικών που «έκλεψαν» τη δάδα από αθλητές

23.04.2024 21:30
floga-122

Σάλο έχει προκαλέσει στα social media η είδηση του αποκλεισμού ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητών από την λαμπαδηδρομία, μετά την παρουσία και συμμετοχή πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων.

Μετά το δημοσίευμα του topontiki.gr για το επικοινωνιακό σόου με την συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην λαμπαδηδρομία και τον αποκλεισμό αθλητών, αρκετοί πρωταθλητές δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους και σε αναρτήσεις αθλητών τους… επιβράβευσαν για το ότι βγήκαν και μίλησαν για την αδικία που αισθάνθηκαν.

H Νικόλ Κυριακοπούλου και Μάνια Μπικόφ ήταν ανάμεσα στις αθλήτριες, οι οποίες διαμαρτυρήθηκαν μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός της μη επιλογής τους. Μάλιστα, η ολυμπιονίκης με το ανσάμπλ το 2000, Ειρήνη Αϊνδηλή, παραιτήθηκε από την επιτροπή λαμπαδηδρομίας.

Επιστολή διαμαρτυρίας όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έστειλε και η ΕΣΟΑ (σύλλογος συμμετεχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες) καθώς διαμαρτυρήθηκαν ότι έμειναν εκτός πολλοί πρωταθλητές για να επιλεγούν πολιτικοί και παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το να εμφανιστούν πολιτικοί και να φωτογραφίζονται με την δάδα, την ώρα που άλλοι σπουδαίοι πρωταθλητές έμειναν απ’ έξω, είναι μία εικόνα που έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στα σόσιαλ. Πολιτικοί όπως η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η βουλεύτρια της Ν.Δ. Κατερίνα Μονογυιού, ο αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό Γιάννης Βρούτσης, καθώς και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Γαλάζιοι παράγοντες και παραγοντίσκοι κάθε είδους και… “βύσματος”, προτιμήθηκαν αντί κορυφαίων αθλητών.

Βλέποντας μάλιστα και τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να λάβει κανείς μέρος στη λαμπαδηδρομία, κανείς από τους παραπάνω δεν τηρεί ούτε στο ελάχιστο τα συγκεκριμένα κριτήρια. Το αντίθετο μάλιστα!

Θέμα για την λαμπαδηδρομία έθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του. Σχολίασε, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι η συμμετοχή πολιτικών προσώπων στην λαμπαδηδρομία, αντιβαίνει στον κώδικα του ολυμπισμού, ενώ δεν άφησαν ασχολίαστο ότι δεν επετράπη η είσοδος στην Αρχαία Ολυμπία σε διαπιστευμένο αρχαιολόγο.

Ο εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Κώστας Καρπόζηλος, ανέφερε σε ανάρτησή του: «Η Ειρήνη Αϊδινλή, ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής στο Σίδνεϊ, παραιτήθηκε από την Επιτροπή Λαμπαδηδρομίας. Δεν είναι η μόνη. Αθλητές και αθλήτριες έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους για τη μη κλήρωσή τους και την παρουσία άσχετων προσώπων στη θέση τους.Ένα τελετουργικό η συμμετοχή στο οποίο αποτελεί τιμή αλλά και αναγνώριση για αθλητές και αθλήτριες με σημαντικές διακρίσεις, μετατρέπεται φέτος σε πεδίο προβολής για πολιτικά πρόσωπα κάθε είδους, υπουργούς, βουλευτές, υποψήφιους ευρωβουλευτές, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.ά.».

Στο Χ ξέσπασαν οι χρήστες του κάνοντας λόγο για «πολιτική εκμετάλλευση».

Διαβάστε επίσης:

MRB: Σε 400.000 ανέρχονται οι γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν υποστεί βία

Αφρικανική σκόνη: Αυξημένη προσέλευση ασθενών στα επείγοντα – Οι οδηγίες από τους πνευμονολόγους

Φωτιά κοντά σε σπίτια στη Ζαχάρω

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:20