search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 08:14
MENU CLOSE

Ποιο είναι το σχέδιο του ισραηλινού στρατού για την εισβολή στη Ράφα

23.04.2024 14:43
stratos-israil-new

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, που επικαλείται Ισραηλινούς και Αιγύπτιους αξιωματούχους, ο ισραηλινός στρατός έχει έτοιμα τα σχέδια για την επίθεση στην Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας

Το σχέδιο θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις.  Η πρώτη φάση αφορά στην εκδίωξη των Παλαιστινίων αμάχων από την Ράφα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μία μαζική επίθεση με στόχο την Χαμάς.  Η πρώτη φάση θα διαρκέσει δύο έως τρεις εβδομάδες και η απομάκρυνση των αμάχων θα γίνει σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ, την Αίγυπτο και άλλες αραβικές χώρες. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Παλαιστίνιοι είναι πιθανό να μεταφερθούν στην γειτονική πόλη Χαν Γιουνίς, όπου το Ισραήλ αφού την ισοπέδωσε θα στήσει σκηνές για να στεγαστούν οι πρόσφυγες.

Στη συνέχεια ο ισραηλινός στρατός θα εισβάλλει στη Ράφα, πλήττοντας περιοχές όπου πιστεύεται ότι υπάρχει το αρχηγείο της Χαμάς και πυρήνες μαχητών.

Αιγύπτιοι αξιωματούχοι λένε στην Wall Street Journal ότι οι επιχειρήσεις στη Ράφα αναμένεται να διαρκέσουν συνολικά έξι εβδομάδες, αλλά δεν διευκρινίζεται ο χρόνος έναρξης της επίθεσης.

Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε επίσης ότι ο στρατός «θα έχει πολύ συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο γιατί τα πράγματα είναι περίπλοκα εκεί».

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal συνέπεσε με την δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μάθιου Μίλερ, ο οποίος ανέφερε ότι «δεν θέλουμε να δούμε Παλαιστινίους να μεταφέρονται από τη Ράφα, εκτός αν πρόκειται να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάστιγα ο διαδικτυακός τζόγος στον ουκρανικό στρατό – Τα μέτρα που αποφάσισε ο Ζελένσκι

Πόλεμος στη Γάζα: Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ «βγάζει γλώσσα» στις ΗΠΑ, και υπερασπίζεται το υπερορθόδοξο τάγμα «Netzah Yehuda»

Γερμανία: Συνεργάτης ευρωβουλευτή της AfD συνελήφθη για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 07:58