search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:41
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Viral κρεοπωλείο συμβουλεύει τους πελάτες του να αγοράσουν σουβλάκια αντί να σουβλίσουν αρνί (Video)

30.04.2024 11:15
pasxa new

Το κρεοπωλείο στη Θεσσαλονίκη προτείνει σε όσους δεν μπορούν να «πλησιάσουν» το αρνί και το κατσίκι λόγω τιμών, να αγοράσουν σουβλάκια για το πασχαλινό τραπέζι…

Όπως είπε ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης Μιχάλης Μαγδάκης στην ΕΡΤ, η τιμή του ανά κιλό ξεκίνησε από τα 13 ευρώ, σήμερα το είδαμε κρεμασμένο στο τσιγκέλι στα 15,80 και τις επόμενες ημέρες, αν φέρει κι άλλα σφάγια, πιθανώς το κόστος να αυξηθεί κι άλλο.

Ωστόσο, όπως εκτιμά ο ίδιος, αρκετοί θα είναι πάλι εκείνοι οι οποίοι θα αγοράσουν το πατροπαράδοτο αρνάκι ή κατσικάκι για το πασχαλινό τραπέζι αλλά σε πολύ μικρότερες ποσότητες.

Ο ίδιος πάντως συμβουλεύει όσους θέλουν να κερδίσουν χρήματα, αντί να σουβλίσουν αρνί ή κατσίκι να ψήσουν σουβλάκια.

Επί του παρόντος, οι τιμές χονδρικής και λιανικής αμνοεριφίων είναι συγκρατημένες στην Κεντρική Αγορά Αθηνών, ξεπερνώντας σε λίγες περιπτώσεις τα 10 ευρώ.

Σε επίπεδο χονδρικής, τα εγχώρια αρνιά πωλούνται από 8,5 ευρώ έως 10,8 ευρώ το κιλό, με την επικρατούσα τιμή να ανέρχεται σε 9,8 ευρώ το κιλό. Πέρυσι, το εύρος τιμών κυμαινόταν από 7 έως 9,5 ευρώ.

Στα εισαγόμενα αρνιά από την Ρουμανία, η τιμή κυμαίνεται από 9,5 έως 10,5 ευρώ το κιλό με επικρατούσα τα 9,7 ευρώ το κιλό.

Πέρυσι το κόστος ανά κιλό ήταν από 8,5 έως 9 ευρώ το κιλό. Όσον αφορά το κατσίκι, πωλείται χονδρικά κατά 8,5 έως 10,8 ευρώ το κιλό με επικρατούσα τα 9,8 ευρώ το κιλό, με την τιμή πέρυσι να κυμαίνεται μεταξύ 8,8 και 9 ευρώ το κιλό.

Η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής είναι προφανώς υψηλότερη. Το αρνί γάλακτος το ολόκληρο εγχώριο κοστίζει 12,98 ευρώ το κιλό, ενώ εγχώριο ερίφιο γάλακτος κοστίζει επίσης 12,98 το κιλό.

Το εγχώριο αρνίσιο χεράκι οι καταναλωτές το πληρώνουν 13,98 ευρώ το κιλό. Τέλος, το ντόπιο πρόβατο πωλείται στα 6,98 ευρώ το κιλό.

Διαβάστε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση από την ΑΑΔΕ έως 26 Ιουλίου

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα – Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι

ΟΠΕΚΑ: Από το απόγευμα οι πληρωμές για Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και άλλα 16 επιδόματα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 22:40