search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 22:00
MENU CLOSE

Aκρίβεια: Γιατί ξεφεύγουν οι τιμές σε καφέ και φρούτα εποχής – Ρεκόρ πληθωρισμού και τον Απρίλιο

14.05.2024 08:37
KHPEYTIKA_FILE

Χωρίς φρένα τρέχουν οι τιμές των βασικών ειδών στα σούπερ μάρκετ οι οποίες έχουν αυξηθεί από 20% έως 30%!

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη  Eurostat ο ρυθμός αύξησης του πληθωρισμού στη χώρα κινήθηκε στο 3,4%  τον Μάρτιο, παρουσιάζοντας  αύξηση σε σχέση με τον Φεβρουάριο που ήταν 3,1%. Μάλιστα η Ελλάδα έχει την 5η χειρότερη επίδοση από όλες τις χώρες της Ε.Ε.. Συγκεκριμένα η Κροατία είχε πληθωρισμό στο +4,9% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο, η Αυστρία +4,2%, η Εσθονία +4,1%, το Βέλγιο +3,8%, η Σλοβενία 3,4%), η Ισπανία 3,2%. Αντιθέτως, η Πορτογαλία έχει 2,6% ενώ η Κύπρος έχει σταθεροποιηθεί στο 1,3%.

Μάλιστα η ακρίβεια δεν πρόκειται να κοπάσει …  σύμφωνα με τις προβλέψεις του Παναγιώτη Γεωργιάδη, εκπρόσωπου του ΙΝΚΑ, ο οποίος τονίζει ότι «αποκλιμάκωση των τιμών δυστυχώς δεν βλέπουμε να υπάρχει».

Χαρακτηριστικό  παράδειγμα είναι τα φρούτα τα οποία συνεχίζουν να τραβούν την ανηφόρα . Για παράδειγμα τα κεράσια φέτος ξεπέρασαν τα 15 ευρώ το κιλό, ενώ πέρυσι την ίδια εποχή κυμαινόταν και πάλι πανάκριβα περί τα τα 7 ευρώ το κιλό!

Ακόμα και ο καφές take away αναμένεται να ανατιμηθεί περί 10% – 20%, ενώ την  ίδια ώρα η συσκευασία 200 γραμμαρίων σήμερα κοστίζει 8,50 ευρώ, ενώ, πριν από τρία χρόνια κόστιζε 5 ευρώ.

Την ίδια ώρα η αύξηση στη τιμή του ελαιολάδου έχει φθάσει το 86%.

Διαβάστε επίσης:

ΑΑΔΕ: Προχωράει η ενσωμάτωση αρμοδιοτήτων ΔΟΥ στο ΚΕΦΟΚ Αττικής – Νέες ημερομηνίες έναρξης λειτουργίας υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη

Φορολογικές δηλώσεις: Με αργούς ρυθμούς η υποβολή – Σπεύδουν κυρίως όσοι περιμένουν επιστροφή

Κατακόρυφη η αύξηση στις τιμές των ακινήτων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 22:00