search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14.06.2024 12:52
MENU CLOSE

Έκθεση μοντέρνας τέχνης σοκάρει την Πολωνία λόγω… γυμνού (Video)

17.05.2024 15:50
shocked_new

Τελικά τα social media παίζουν το ρόλο και του… ιστορικού, υπό την έννοια ότι οι χρήστες τους συχνά «ξεθάβουν» διάφορα ντοκουμέντα (ή «ντοκουμέντα», όπως το δει κανείς…) προερχόμενα από το παρελθόν, δίνοντάς τους νέα «ζωή» και «υπόσταση», υπό το πρίσμα της οπτικής του χρήστη.

Το… αυτό συνέβη και με βίντεο από έκθεση μοντέρνας τέχνης στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας το 2022, με στοιχεία… guerilla τακτικών, καθώς η εικαστικός Hester Scheurwater, στο πλαίσιο της έκθεσης έργων της με γενικό τίτλο «Slouch» και στόχο την απεικόνιση της αστικής υποβάθμισης και εξαθλίωσης, χωρίς να ενημερώσει τον γκαλερίστα, είχε βάλει στο κέντρο της αίθουσας μια νεαρή γυναίκα που περιστρεφόταν πάνω σε ένα σκαμνάκι, όντας γυμνή από τη μέση και κάτω, με τα πόδια ανοιχτά.

Οι αντιδράσεις του ολλανδικού κοινού ήταν μάλλον… συγκρατημένες, αν κρίνουμε από αναρτήσεις στο X/Twitter:

Ωστόσο, δεν συνέβη το ίδιο όταν Πολωνός χρήστης του μέσου ανακάλυψε το επίμαχο βίντεο, το οποίο και ανάρτησε στο X/Twitter, θέτοντας το ερώτημα «Μοντέρνα Τέχνη. Ποια η γνώμη σας;».

Το πιο συντηρητικό πολωνικό κοινό αντέδρασε πολύ πιο έντονα και πολύ πιο αρνητικά στις εικόνες αυτές, με τους περισσότερους σχολιαστές να κάνουν αμήχανα αστεία, ενώ η πιο χαρακτηριστική ατάκα προήλθε από χρήστη ο οποίος έγραψε ότι «η δημόσια επίδειξη των σεξουαλικών οργάνων δεν είναι Τέχνη, αλλά επιδειξιομανία. Αν έριχνε μπαλάκια του πινγκ-πονγκ από τον κόλπο της ή έβγαζε δαχτυλίδια καπνού, θα ήταν δεξιότητα, αλλά όχι τέχνη. Αν ζωγράφιζε ένα πορτρέτο της Μόνα Λίζα με τον κόλπο της, θα το σκεφτόμασταν δύο φορές».

Διαβάστε επίσης

Ο Πούτιν λέει ότι η Ρωσία δεν θέλει να καταλάβει το Χάρκοβο – Στόχος η δημιουργία «ουδέτερης ζώνης»

Ο Πούτιν λέει ότι η Ρωσία δεν θέλει να καταλάβει το Χάρκοβο – Στόχος η δημιουργία «ουδέτερης ζώνης»

Ευρωεκλογές: Το VOX μαζεύει ακροδεξιούς ηγέτες στη Μαδρίτη – Ορμπαν, Λεπέν και Μιλέϊ στους προσκεκλημένους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14.06.2024 12:51