search
ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 15:20
MENU CLOSE

Πραγματογνώμονας για Τέμπη: «Αδύνατο να ξεκίνησε η φωτιά από τις μηχανές» (Video)

19.05.2024 16:20
tempi-trena-sygkrousi

Ο Βασίλης Κοκοτσάκης, πραγματογνώμονας οικογένειας θυμάτων στα Τέμπη, μίλησε στο Mega και την εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» για την έκθεση που αφορά στο δυστύχημα με τους 57 νεκρούς.

«Όλα έχουν μία κλίμακα, όλα εξηγούνται και η έρευνά μας είναι (σ.σ. έρευνα) αποδείξεων. Όταν έριξε την αμαξοστοιχία ο μηχανοδηγός, επιστημονικά, αυτή ανετράπη. Για καλή τύχη, για κακή, πήγε αριστερά σε σχέση με την κατεύθυνσή της. Σύρθηκε στις γραμμές, σχεδόν τις στράβωσε και πήγε και κόλλησε πάνω στον τοίχο και γι’ αυτό ανέβηκε πάνω στο τρένο» είπε αρχικά για τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη.

«Αν δούμε, σχηματίζει ένα “Λ”. Αυτό σημαίνει ότι οι μηχανές δεν είχαν καμία εμπλοκή στη συνέχεια σε ό,τι έγινε. Έχουν πολύ μεγάλη απόσταση από το σημείο 0, της συγκρούσεως, άρα μόνο και μόνο από αυτό, το αφήγημα των δικαστικών επιστημόνων που έχει ορίσει ο ανακριτής από την αρχή, είναι ανεδαφικό. Μία μηχανή η οποία δεν συμμετέχε στο περιστατικό, πώς γίνεται να ξεκινάει η φωτιά από εκεί;» αναρωτήθηκε ο κ. Κοκοτσάκης για την τραγωδία στα Τέμπη.

Διαβάστε επίσης:

Παραμένει το «κοκτέιλ» αφρικανικής σκόνης και ζέστης, πότε υποχωρεί – Ποιοι κινδυνεύουν, ποιες είναι οι επιπτώσεις

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πουλήθηκε το σπίτι της στην Πάτρα σε Τούρκο επενδυτή

Αδειάζει την κυβέρνηση και τη διοίκηση του Ευαγγελισμού: «Απαράδεκτο έγγραφο, να αποσυρθεί»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 15:05