search
ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 20:44
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Επί ποδός η ΕΛΑΣ για το ντέρμπι που κρίνει το πρωτάθλημα – Πορεία οπαδών του ΠΑΟΚ παρά την απαγόρευση και ένταση με τα ΜΑΤ

19.05.2024 17:12
Untitled design (10)

Φίλαθλοι του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα το απόγευμα, παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενόψει του αποψινού ποδοσφαιρικού αγώνα Άρης – ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής των playoffs της Super League, το οποίο θα κρίνει τον τίτλο του πρωταθλητή. Δρακόντεια είναι τα μέτρα στη Θεσσαλονίκη.

Στο χώρο επικράτησε ένταση μεταξύ αστυνομικών και φιλάθλων, χωρίς να δοθεί συνέχεια, ενώ έγινε μικρός αριθμός προσαγωγών.

Οι φίλαθλοι κινήθηκαν προς τα ανατολικά, με κατεύθυνση το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπου έχει στηθεί γιγαντοοθόνη για τη μετάδοση του αγώνα, αν και νωρίτερα, με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και τις πορείες οργανωμένων οπαδών στη Θεσσαλονίκη πριν από το μεγάλο παιχνίδι, αφού ο στόχος είναι να μη συναντηθούν οι οπαδοί των δύο ομάδων.

Ενισχυμένες διμοιρίες ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και ομάδες δικυκλιστών έχουν ήδη ενεργοποιηθεί, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται το όχημα εκτόξευσης νερού «αύρα», με drones να ελέγχουν από αέρος διάφορα σημεία της πόλης.

Oι οπαδοί του ΠΑΟΚ νωρίτερα απάντησαν στα περί απαγόρευσης συναθροίσεων ότι δεν θα αλλάξουν τα σχέδιά τους και η προγραμματισμένη συγκέντρωση στην Καμάρα θα γινόταν κανονικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Μετά την τραγική και συνάμα γελοία απαγόρευση της αστυνομίας αναγκαζόμαστε να τοποθετηθούμε εκ νέου προκειμένου να μπούνε τα πράγματα στη θέση τους. Πως έτσι απλά απαγορεύεται μια συγκέντρωση φιλάθλων στο κέντρο της πόλης και χιλιόμετρα μακριά από το χώρο διεξαγωγής του αγώνα; Το ότι είστε ανίκανοι να διοργανώσετε έναν τελικό κυπέλλου με φιλάθλους και των 2 ομάδων το γνωρίζουμε και έχει συμβεί επανηλειμμένα σε σημείο που έχετε απαξιώσει το θεσμό.

Αλλά το να μην μπορούν οι φίλαθλοι της μεγαλύτερης με διαφορά ομάδας της βορείου Ελλάδος να γιορτάσουν – βοηθήσουν την ομάδα τους στην κατάκτηση ενός πρωταθλήματος, πραγματικά ξεπερνά κάθε λογική. Τι θα πρέπει να κάνουμε δηλαδή; Μήπως απαγορεύεται να το πανηγυρίσουμε μετά και στο λευκό Πύργο; Προφανώς αυτά τα πράγματα είναι ανήκουστα και γίνονται από κάποια «σαΐνια» για τις εντυπώσεις.

Είναι ξεκάθαρο από τα γραφόμενα της ανακοίνωσής μας το ποσό ειρηνικός και γιορτινός θα είναι ο τόνος της συγκεκριμένης συγκέντρωσης – πορείας προς το γήπεδο μας όπου και θα δούμε το ματς όλοι μαζί σε γιγαντοοθόνη. Είμαστε πεπεισμένοι πως μετά από αυτή την απαγόρευση που βγάλατε ο κόσμος του Π.Α.Ο.Κ. θα είναι ακόμη περισσότερος. Σας ευχαριστούμε για αυτό. Ο ΠΑΟΚτσης δεν καταλαβαίνει από απαγορεύσεις και το έχει αποδείξει πολλάκις ποσό μάλλον σε ένα τέτοιο ματς μέσα στην πόλη μας. Ότι και να κάνετε ο χείμαρρος πίσω δε γυρνά. Καλούμε όλο τον κόσμο να βρεθεί απ τις 15:00 στον περιβάλλοντα χώρο της Καμάρας(Ναυαρίνου, Ροτόντα, καφετέριες κτλ) και στις 15:30 ακριβώς η συγκέντρωση θα γίνει κανονικά.

Υ.Γ : ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΕΤΟΣ Ο Π.Α.Ο.Κ.».

Επεισόδιο με Καρυπίδη

Εντωμεταξύ, ένα επεισόδιο σημειώθηκε ανάμεσα στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρο Καρυπίδη και οπαδούς του ΠΑΟΚ σε εστιατόριο της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ο Καρυπίδης έπεσε θύμα φραστικής επίθεσης από δύο άνδρες με αποτέλεσμα να καλέσει την Αστυνομία και να μεταβούν και οι τρεις στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου.

Κανένας δεν υπέβαλε μήνυση με αποτέλεσμα και οι τρεις να αφεθούν ελεύθεροι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πιθανών πορειών από την 08:00 ώρα της 19/05/2024 έως την 20:00 ώρα της 19/05/2024 στις κάτωθι περιοχές:

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αγνώστου Στρατιώτου-Αγ.Δημητρίου – Μακεδονικής Αμύνης – Ολύμπου – Ελ. Βενιζέλου – Λ. Νίκης – Καρόλου Ντηλ-Καστριτσίου – Μητρ. Γενναδίου – Φιλίππου – Αγνώστου Στρατιώτου

-Στην περιοχή που οριοθετείται από τις οδούς: Αρμενοπούλου-Νικ. Σκλάβου – Ιασωνίδου- Εγνατία-Παλαιών Πατρών Γερμανού- Τσιμισκή – Κούσκουρα – Βογατσικού – Λ.Νίκης-30ης Οκτωβρίου-Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου-Μ. Μπότσαρη-Αλ. Παπαναστασίου-Λ. Κων. Καραμανλή-Εγνατία-Εθνικής Αμύνης-Αρμενοπούλου,

-Στην πλατεία-μνημείο Λ. Πύργου και την εφαπτόμενη σ’ αυτήν πλατεία αγαλμάτων Μ. Αλεξάνδρου και Κ. Καραμανλή, σε όλη την έκταση αυτών που οριοθετείται από τις οδούς Λ. Νίκης-30ης Οκτωβρίου – Μ. Αλεξάνδρου και

-Σε όλο το πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Λ. Νίκης – 30ης Οκτωβρίου – Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου έως το σημείο που η Λ. Μεγ. Αλεξάνδρου τέμνεται με την οδό Μ. Μπότσαρη (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020), καθώς, δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση συνάθροισης-πορείας α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές.

Φινάλε-θρίλερ

Στα αμιγώς ποδοσφαιρικά, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ θέλει μόνο νίκη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να πάρει το πρωτάθλημα. Προφανώς ωστόσο, ο Άρης αν και αδιάφορος βαθμολογικά, θα παίξει τον παιχνίδι σαν να είναι τελικός (μια εβδομάδα πριν τον… έτερο τελικό, αυτόν του κυπέλλου κόντρα στον Παναθηναϊκό) καθώς το τελευταίο που θέλει είναι να πανηγυρίσει ο ΠΑΟΚ πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του. Σε κάθε περίπτωση, το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης είναι ήδη ιστορικό και ό,τι και αν γίνει θα συζητιέται για δεκαετίες…

Την ίδια ώρα, η δεύτερη ΑΕΚ θα αντιμετωπίζει τη Λαμία μέσα στην Νέα Φιλαδέλφεια και θέλει να πετύχει μια εύκολη νίκη προκειμένου να… «παρακολουθήσει» το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, που έχει άμεσο ενδιαφέρον για εκείνη. Αν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κάνει το αυτονόητο κόντρα στη Λαμία και ταυτόχρονα, ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρει να φύγει νικητής από την έδρα του Άρη, τότε θα είναι εκείνη που θα στεφθεί πρωταθλήτρια για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και το ντέρμπι αιωνίων της Λεωφόρου, εκεί όπου ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό με τους δυο αντιπάλους να θέλουν την 3η θέση καθώς αν ένας εκ των δύο τερματίσει 4ος ενδέχεται να μείνει εκτός Ευρώπης για την επόμενη χρονιά. Ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο νίκη ενώ ο Ολυμπιακός βολεύεται και με την ισοπαλία. Και για τους δυο βέβαια θα υπάρξει μια ακόμα ευκαιρία: ο τελικός του κυπέλλου για τον Παναθηναϊκό και ο τελικός του Conference για τον Ολυμπιακό. Ειδικά αν ο Ολυμπιακός χάσει θα πρόκειται για πρωτοφανή συγκυρία: θα παίζει σε ευρωπαϊκό τελικό και ταυτόχρονα, αν τον χάσει, θα κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης!

Και τα τρία παιχνίδια ξεκινάνε στις 20:00 και η βαθμολογία έχει ως εξής:

ΠΑΟΚ 77
ΑΕΚ 75
Ολυμπιακός 73
Παναθηναϊκός 71
Άρης 55
Λαμία 35

Διαβάστε επίσης:

Basket League: Γλίτωσε το κάζο στην παράταση ο Παναθηναϊκός, 96-99 μέσα στον ΠΑΟΚ και πρόκριση στα ημιτελικά (videos)

Basket League: Ο Ολυμπιακός διέλυσε την ΑΕΚ (100-68) και πέρασε στα ημιτελικά του πρωταθλήματος πριν το Final-4 της Euroleague

Ο Παναγιώτης Γκιώνης προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για έκτη φορά στην καριέρα του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 02.06.2024 20:43