search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 16:57
MENU CLOSE

Λαμία: Σκουλήκια, τρίχες, πούπουλα και… σταφυλόκκοκο σέρβιραν στα παιδιά – Απίστευτες φωτογραφίες

21.05.2024 18:08
lamia gevmata

Αισθήματα αηδίας και οργής προκαλούν οι φωτογραφίες από τα σχολικά γεύματα με τα οποία τρεφόντουσαν παιδιά σε σχολεία της Λαμίας, και τα οποία προκάλεσαν τη δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, από την ανάλυση που έγινε σε 10 δείγματα φαγητού βρέθηκε σταφυλόκοκκος, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν αποκλείεται το πρόβλημα να προκλήθηκε στην παρασκευή των τροφίμων.

Αυτο σημαίνει ότι ίσως η μόλυνση του φαγητού να προκλήθηκε από πλημμελείς συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας και μάλιστα πιθανότατα μετά το μαγείρεμα των γευμάτων.

Σε μια από τις φωτογραφίες-ντοκουμέντο που παρουσίασε το Live News, μετά από καταγγελία που έλαβε από γονείς, φαίνεται μερίδα φαγητού που παρασκεύασε η συγκεκριμένη εταιρεία και διατέθηκε σε μαθητές, στην οποία βρέθηκε ένα σκουλήκι.

Σε άλλη φωτογραφία διακρίνεται μέσα σε μια από τις συσκευασίες με τα έτοιμα γεύματα, ένα μήλο που ήταν σάπιο.

Σε άλλη φωτογραφία φαίνεται ένα άψητο μπιφτέκι και σε μια άλλη σε μερίδα κοτόπουλου φαίνεται ένα κομμάτι από το φτερό της κότας.

«Η πρώτη φωτογραφία είναι μήλο. Έτσι παραδόθηκε στο παιδί. Πριν έξι μήνες. Είναι σάπιο, είναι ένα σάπιο μήλο το οποίο το έβαλαν μέσα για να το φάει ένα παιδάκι», είπε στο Live News ο πατέρας που έκανε την καταγγελία.

«Η επόμενη φωτογραφία φαίνεται το άψητο μπιφτέκι. Είναι άψητο. Είχε πάρα πολλά σε πολλά σχολεία, απλά εμείς βρήκαμε αυτό. Είναι διανεμημένα όλα αυτά τα τρόφιμα σε όλα τα σχολεία», ανέφερε.

«Η επόμενη φωτογραφία είναι κοτόπουλο το οποίο φαίνεται πάνω άμα ζουμάρετε ότι δεν έχει, έχει ακόμα φτερά πάνω», τόνισε.

«Το επόμενο είναι μπρόκολο που ήταν άβραστο τις περισσότερες φορές και τα όσπρια άβραστα, αλλά τι γίνεται, στο μπρόκολο έχουν βρει πάρα πολλές φορές κάμπιες. Η απάντηση είναι ότι ήταν βιολογικά γι’ αυτό έχει κάμπιες», υπογράμμισε.

Τέλος τα σχολικά γεύματα από την «Γιαννίτσης Group»

Ο ΟΠΕΚΑ στον οποίο ανήκει η αρμοδιότητα για τη διανομή των σχολικών γευμάτων αποφάσισε να σταματήσει τη σίτιση από τον συγκεκριμένο ανάδοχο «Γιαννίτσης logistics AE» και τη συγκεκριμένη μονάδα παραγωγής μετά τις καταγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνεργασία θα διακοπεί μέχρι το υγειονομικό και η κτηνιατρική υπηρεσία της περιφέρειας ελέγξουν την επιχείρηση και επαναξιολογήσουν την άδεια λειτουργίας προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών.

Στο επίκεντρο της έρευνας οι κάμερες

Οι κάμερες του εργοστασίου στη Λαμία έχουν μπει στο επίκεντρο των ερευνών των Αρχών, προκειμένου να διαπιστωθεί πώς προκλήθηκε η φωτιά το βράδυ της περασμένης Κυριακής, η οποία γρήγορα έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η χρονική συγκυρία προβληματίζει καθώς το εργοστάσιο τυλίχθηκε στις φλόγες όταν δεν υπήρχε κανείς.

Στις 21:30 το βράδυ, με τον υπάλληλο της εταιρείας σεκιούριτι να φτάνει μισή ώρα μετά, όταν και ξεκινούσε η βάρδια του και να αντικρίζει αυτές τις εικόνες, με την πυρκαγιά να έχει τυλίξει το εργοστάσιο και τους πυροσβέστες να προσπαθούν να την περιορίσουν.

Κατά τη διάρκεια της φωτιάς πολλές από τις κάμερες καταστράφηκαν, όμως όλα τα δεδομένα έχουν αποθηκευτεί σε σκληρό δίσκο, που βρίσκεται ήδη στα χέρια των Αρχών.

Οι αναλυτές της πυροσβεστικής θεωρούν ότι ένα από πιθανότερα σενάρια να είναι αυτό του εμπρησμού. Κι αυτό γιατί όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο εργοστάσιο είδαν τις φλόγες να καίνε διάφορα σημεία των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Ποια είναι η εταιρεία

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας, το εργοστάσιο της Λαμίας παρασκευάζει καθημερινά έτοιμα γεύματα για την κάλυψη μιας σειράς εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων ομιλιών και συνεδρίων στην Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο.

Η εταιρεία εστίαζε στα διαφημιστικά της, στους αυστηρότατους κανόνες υγιεινής που ακολουθούνται για τη διασφάλιση της ποιότητας.

Η εταιρεία είχε αναλάβει μεταξύ άλλων τη σίτιση ασθενών και γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, είχε μισθώσει το εστιατόριο – κυλικείο του Γενικού Νοσοκομείο της Λαμίας με self service φαγητά, είχε αναλάβει τη σίτιση των νοσηλευομένων της Μαιευτικής Πολυκλινικής Τρικάλων και ετοίμαζε τα σχολικά γεύματα μαθητών στην περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα σε σχολεία της Φθιώτιδας, της Άμφισσας, του Καρπενησίου και του Δομοκού για το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2016 έως και σήμερα. Επιπλέον είχε αναλάβει τη σίτιση των σπουδαστών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, στην Άμφισσα και στο Καρπενήσι.

Διαβάστε επίσης:

Μπέος: «Προσωπικά θέλω να πάρει ο Παναθηναϊκός το Κύπελλο!»

Βελόπουλος: Μόνο τον Χουντίνι δεν έκανε ο πρωθυπουργός για να πείσει τους Μακεδόνες

Κασσελάκης: «Η Ελλάδα που θέλουμε» – Το σποτ για την Ασφάλεια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 16:57