search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 13:57
MENU CLOSE

Νέο Δελχί: «Ακραίος» καύσωνας πλήττει την πόλη – Κλειστά τα σχολεία

21.05.2024 12:32
Untitled design (9)

Ακραίος καύσωνας πλήττει την πρωτεύουσα της Ινδίας. Οι αρχές στο Νέο Δελχί ζήτησαν να κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία στην ινδική πρωτεύουσα για τις καλοκαιρινές διακοπές, μια εντολή που έχει «άμεση ισχύ», όπως μετέδωσε σήμερα ο τοπικός Τύπος.

Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για «σοβαρό κύμα καύσωνα» αυτή την εβδομάδα. Χθες στο Ναζαφγκάρθ, προάστιο του Νέου Δελχί. Πραγματι το θερμόμετρο έδειξε 47,8 βαθμούς Κελσίου. Και είμαστε ακόμα στα μέσα Μαίου…

Οι αρχές πολλών κρατιδίων, ανάμεσά τους το Χαριάνα, το Μαντία Πραντές και το Παντζάμπ στη βόρεια και κεντρική Ινδία, έχουν επίσης ζητήσει να κλείσουν τα σχολεία, σύμφωνα με το Indian Today.

Αντιθέτως, η νότια Ινδία, κυρίως τα κρατίδια Ταμίλ Ναντού και Κεράλα, πλήττονται από ισχυρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες. Ισχυρές καταιγίδες έπληξαν επίσης κάποιες περιοχές τη χώρα την προηγούμενη εβδομάδα, κυρίως την οικονομική πρωτεύουσα Μουμπάι (Βομβάη), όπου λόγω των ισχυρών ανέμων έπεσε διαφημιστική πινακίδα προκαλώντας τον θάνατο 16 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων.

Τον Απρίλιο ακραίο κύμα καύσωνα καταγράφηκε στη νότια και τη νοτιοανατολική Ασία, κυρίως τις Φιλιππίνες και το Μπανγκλαντές, όπου χιλιάδες σχολεία ανέστειλαν τα διά ζώσης μαθήματα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα κύματα καύσωνα είναι πιο μεγάλα σε διάρκεια, πιο συχνά και πιο έντονα λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Διαβάστε επίσης

Kurt Cobain: Γκράφιτι στο Μάντσεστερ για την 30η επέτειο από τον θάνατο του τραγουδιστή των Nirvana (photos/video)

Υπερτουρισμός: «Ευχή και κατάρα» για δημοφιλείς προορισμούς – Τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό των επισκέψεων

Οργή στις ΗΠΑ με Τραμπ, ανάρτησε βίντεο για ένα «ενοποιημένο Ράιχ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 13:55