search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:03
MENU CLOSE

Ακρίβεια: Για «δικαίωση» μιλά η κυβέρνηση ενώ αυξάνονται από 1η Ιουνίου οι τιμές σε 4.000 προϊόντα

22.05.2024 06:03
ursula mitsotakis

Μάλλον με τρολάρισμα μοιάζει η αντίδραση της Ευρωπαϊκής επιτροπής, η οποία απαντώντας στην επιστολή του πρωθυπουργού για τα θέματα της ακρίβειας αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας και δεσμεύθηκε να εξέταση το θέμα εν ευθέτω χρόνω! 

Όλα αυτά, τη στιγμή που ο πρόεδρος των Ελλήνων καταναλωτών προειδοποιεί για νέες αυξήσεις από την 1η Ιουνίου λέγοντας ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να τραβούν την ανηφόρα. 

Το εντυπωσιακό ωστόσο στην ιστορία είναι, ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται ικανοποιημένη από την απάντηση της Ευρωπαϊκής επιτροπής, η οποία στην πραγματικότητα δεν λέει τίποτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος  Μητσοτάκης μιλώντας στην Φλώρινα τόνισε ότι  «αναγνωρίστηκε το δίκαιο των αιτημάτων μας, με πολυεθνικές που μπορεί με τερτίπια να κοστολογούν διαφορετικά ένα ίδιο προϊόν».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής ωστόσο «η επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού συμβάλλει στο συνολικό προβληματισμό για το μέλλον της ενιαίας αγοράς, τονίζοντας ότι η Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στην κατάργηση των αδικαιολόγητων ρυθμιστικών και μη φραγμών για να διασφαλίσει την καλύτερη λειτουργία της ενιαίας αγοράς».

Στην πραγματικότητα ωστόσο, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη στο θέμα αυτό καθώς η κυβέρνηση εμφανίζεται «να κυνηγάει την ουρά της» με μέτρα τα οποία δεν αποδίδουν τουλάχιστον όσο θα έπρεπε να έχουν αποδώσει. 

Με δεδομένο μάλιστα, ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το θέμα της ακρίβειας παραμείνει σοβαρό  θέμα για τους ψηφοφόρους, το κυβερνητικό επιτελείο επιχείρησε τα τελευταία εικοσιτετράωρα να αντιστρέψει το κλίμα δίνοντας στοιχεία για προϊόντα τα οποία σε άλλες χώρες είναι ακριβότερα από την Ελλάδα.

Όλα αυτά, ενώ ο πρόεδρος των Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος με δηλώσεις του επισημαίνει πως οι τιμές θα συνεχίσουν να τραβούν την ανηφόρα: «Δεν θα υπάρξει σταθεροποίηση γιατί την 1η Ιουνίου ξεκινάνε οι νέες τιμές των 4.000 προϊόντων που ήταν στη μόνιμη μείωση της τιμής. Επανέρχονται επομένως οι τιμές στην προτέρα κατάσταση, δηλαδή θα αυξηθούν από 5 έως 10% τα 4.000 προϊόντα που μας έλεγε το υπουργείο ότι έχουν μειωθεί και σύμφωνα με τη Eurostat και ξένους οίκους, αυτό το οποίο μας είπαν είναι ότι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024 και του 2025 οι αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και των ειδών πρώτης ανάγκης».

Ο κ. Ραυτόπουλος διαμαρτυρήθηκε ακόμα γιατί «το ’19 καταργήθηκε η ποινικοποίηση της αισχροκέρδειας και έτσι η αγορά είναι ασύδοτη» και παραπονέθηκε: «Έλεγχοι δεν υπάρχουν, οι εταιρείες κάνουν ό,τι θέλουν, ξέρουν ότι δεν θα υποστούν καμία ποινική δίωξη, ξέρουν ότι αυτό το οποίο θα γίνει, για παράδειγμα ένα πρόστιμο, το οποίο δεν θα το πληρώσουν γιατί θα προσφύγουν στο Δευτεροβάθμιο Διοικητικό Εφετείο, όταν θα καταλήξει η υπόθεση, από το Εφετείο θα καταφύγουν στον Άρειο Πάγο».

Διαβάστε επίσης:

Μήνυμα Μητσοτάκη στη Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο ευρωπαϊκός δρόμος, όσο αμφισβητείτε τη Συμφωνία των Πρεσπών

ΣΥΡΙΖΑ: Τα οφέλη από την πρόταση νόμου για το φορολογικό – Πόσο ευνοούνται οι εργαζόμενοι

Βελόπουλος: Μόνο τον Χουντίνι δεν έκανε ο πρωθυπουργός για να πείσει τους Μακεδόνες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 19:03