search
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 23:14
MENU CLOSE

Καιρός: Φεύγει η αφρικανική σκόνη, έρχεται η «Ψυχρή Λίμνη» με βροχές και καταιγίδες (Videos)

22.05.2024 14:52
kairos-new

Στα ύψη έχει «σκαρφαλώσει» τις τελευταίες ημέρες ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τη θερμοκρασία να φθάνει έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο, ωστόσο, το σκηνικό του καιρού αλλάζει -όπως επισημαίνει ο Θοδωρής Κολυδάς– με το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης» να κάνει την εμφάνισή του, μετατρέποντας το τοπίο σε βροχερό.

«Δεν πρόλαβε να τελειώσει ακόμη η ζέστη και η σκόνη και ήδη στη ζωή μας μπήκε στους τίτλους των ΜΜΕ ο “καιρός της Ψυχρής Λίμνης ” που έρχεται από το Σαββατοκύριακο για να μας τα κάνει απλά -όπως πάντα-…μούσκεμα» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του, ο μετεωρολόγος, εξηγώντας τι πρέπει να περιμένουμε από το εν λόγω φαινόμενο.

«Κάποιες φορές, όταν πρόκειται να αλλάξει ο καιρός οι μετεωρολόγοι δίνουν εξηγήσεις για τα φαινόμενα που θα επηρεάσουν μια περιοχή. Ορισμένοι για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών, των ακροατών ή των τηλεθεατών, κάνουν αναφορά σε αυτές τις αλλαγές με τους ειδικούς όρους των φαινομένων ή των τύπων καιρού, όπως πχ γίνονται αναφορές για την “ψυχρή λίμνη”, το Rex Blocking, το Ωμέγα Blocking κτλ.».

Τι είναι το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης»

«Οι ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες του ανωτέρου χαμηλού, που έρχονται σε αντίθεση με τις θερμότερες αέριες μάζες στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και με τη δυναμική που υπάρχει, προκαλούν την ανάπτυξη των νεφών καθ’ ύψος και εκδηλώνονται καταιγίδες» πρόσθεσε ο διευθυντής της ΕΜΥ στην ανάρτητή του, εξηγώντας το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης».

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Φεύγει η αφρικανική σκόνη, έρχεται η «ψυχρή λίμνη»

Για την «ψυχρή λίμνη» μίλησε, όμως, και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, επισημαίνοντας ότι την Πέμπτη και την Παρασκευή, θα υποχωρήσει η αφρικανική σκόνη για να δώσει τη θέση της στη «ψυχρή λίμνη» με το φαινόμενο να «εισβάλλει» στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο, προκαλώντας αστάθεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Κηφισιά: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον μαθητή που καταπλακώθηκε από πόρτα στο σχολείο του

Απεβίωσε ο Γιώργος Λαμπράκης, γιος του βαλκανιονίκη και αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη

Λαμία: Φυλάκιση 24 μηνών και πρόστιμο 20.000 ευρώ επειδή βιντεοσκοπούσε τη δίκη Κασιδιάρη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.06.2024 23:14