search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 23:07
MENU CLOSE

Με φοιτητές στα πληρώματα του ΕΚΑΒ επιχειρούν να λύσουν το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού – Νέα τροπολογία

24.05.2024 16:41
ekav-new

Με σπουδαστές του ΙΕΚ ΕΚΑΒ επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του ΕΚΑΒ το υπουργείο Υγείας στη νησιωτική χώρα, όπου ο πληθυσμός το καλοκαίρι τετραπλασιάζεται εκτοξεύοντάς και τις υγειονομικές ανάγκες τόσο των κατοίκων όσο και των τουριστών.

Αναλυτικά σε τροπολογία που κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρεται ότι:

«Σε περιόδους εκτάκτων ή αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, κατά τις οποίες το προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν επαρκεί για τη στελέχωση των ασθενοφόρων του, επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, με απόφαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ η στελέχωση των πληρωμάτων του να συμπληρώνεται, ανά πλήρωμα, με έναν (1) σπουδαστή του ΙΕΚ ΕΚΑΒ που πραγματοποιεί την πρακτική άσκησή του, υπό την προϋπόθεση ότι έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το θεωρητικό μέρος των σπουδών του. Αν ο ως άνω σπουδαστής δεν διαθέτει την απαιτούμενη επαγγελματική άδεια οδήγησης Β’ κατηγορίας, εκτελεί υποχρεωτικά καθήκοντα συνοδηγού ασθενοφόρου».

Σημειώνεται ότι η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ ειδικά σε νησιωτικές περιοχές, έχει ξεπεράσει κάθε όριο, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι και παρά τις υποσχέσεις για προσλήψεις δεν έχει γίνει τίποτα.

Μάλιστα πέρυσι το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία είχαν «επιστρατεύσει» προσωπικό από την Πυροσβεστική, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους ΟΤΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κενά στα πληρωμάτων στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, των Κέντρων Υγείας και των Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων, των νησιωτικών και ορεινών περιοχών της χώρας.
Μετά από μικρής διάρκειας εκπαίδευση, περίπου 150 άτομα από Πυροσβεστική, Ένοπλες Δυνάμεις και ΟΤΑ, ανέλαβαν υπηρεσία ως μέλη πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ σε 61 περιοχές της χώρας που είναι τουριστικές, νησιωτικές και δυσπρόσιτες. Αρχικά η ένταξή τους στα ασθενοφόρα προβλεπόταν για μικρό χρονικό διάστημα, ωστόσο λόγω των ελλείψεων δόθηκε παράταση μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2024.

Ωστόσο η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ οι οποίοι με ανακοίνωσή τους είχαν χαρακτηρίσει την εμπλοκή της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων στις διακομιδές του ΕΚΑΒ ως «επικίνδυνη παρέμβαση».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ΠΟΕΔΗΝ η οποία χαρακτήρισε αυτή την απόφασή: «Επικίνδυνη για ασθενείς και προσωπικό των υγειονομικών μονάδων».

Διαβάστε επίσης:

Στυτική δυσλειτουργία και υπερδραστήρια κύστη: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός

Προσπαθείς να χάσεις βάρος; Ποια δίαιτα να ΜΗΝ κάνεις!

Αναισθησιολόγοι Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» και «Αγία Σοφία»: «Το λουκέτο στα τακτικά χειρουργεία είναι η τελευταία γραμμή άμυνάς μας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 23:01