search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 08:35
MENU CLOSE

Επίθεση Ρωμανού στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ή διαστρεβλώνουν συνειδητά ή δεν ξέρουν να διαβάζουν βασικά οικονομικά στοιχεία»

25.05.2024 20:05
RWMANOS_ND
Eurokinissi

«Είναι, πλέον, δύσκολο να αποφασίσουμε αν στον ΣΥΡΙΖΑ απλώς επιλέγουν να διαστρεβλώνουν συνειδητά το οτιδήποτε ή αν στα αλήθεια δεν ξέρουν να διαβάζουν βασικά οικονομικά στοιχεία», δήλωσε ο Νίκος Ρωμανός.

«Πώς αλλιώς να σχολιάσει κανείς την τελευταία ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κάνει λόγο για “7 μικρές επιχειρήσεις που έχουν λάβει ενίσχυση από το Ταμείο Ανάκαμψης“, αγνοώντας επιδεικτικά τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν λάβει πάνω από 1 δισ. ευρώ ενισχύσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης;», συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Και πρόσθεσε: «Στην περίπτωση πάντως που ισχύει όντως η πλήρης άγνοια, τους καλούμε να διαβάσουν τα πραγματικά δεδομένα:

  • Μέχρι στιγμής, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας έχουν συμβασιοποιηθεί 293 δάνεια, εκ των οποίων 140 αφορούν πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ποσοστό 48% επί του συνόλου των δανείων του ΤΑΑ).
  • Έως το τέλος Απριλίου 2024 είχαν ενταχθεί περισσότερες από 347.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε διαφορά αναπτυξιακά προγράμματα και δράσεις, με τη συνολική ενίσχυση (δημόσια δαπάνη) να ξεπερνά το 1 δις ευρώ.
  • Από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο του ΕΣΠΑ 2014-2020 χρηματοδοτήθηκαν πάνω από 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις έως 20 εργαζομένων (π/υ 420 εκατομμύρια ευρώ).
  • – Για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, ήδη έχει υπογραφεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό έγκριση για ποσό άνω του μισού δισ. ευρώ, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις (δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, επιδοτήσεις πρόσληψης ανέργων από μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κάλυψη και των ασφαλιστικών εισφορών).

Για ακόμη μία φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ που όσο κυβέρνησε διέλυσε τους μικρομεσαίους κρατώντας ομπρέλα όσο «έβρεχε» ανάπτυξη και υπερφορολογώντας τους, αποδεικνύει το θράσος και την ανεπάρκειά του! Σε δύο εβδομάδες, το εκλογικό σώμα θα δώσει ξανά την απάντησή του. Προχωράμε»

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές: Συνολικά 65.000 πολίτες έχουν ψηφίσει με επιστολική ψήφο

Χριστοδουλίδης: Συμφωνούμε απόλυτα και στηρίζουμε την πρόταση Μητσοτάκη για την Ευρωάμυνα

Κασσελάκης στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Επιχειρηματικότητας: Η ΝΔ πάει στις ευρωεκλογές με κρυφή ατζέντα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 08:34