search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 20:44
MENU CLOSE

Επιμένει ο Μητσοτάκης: Λαϊκιστής ο Ανδρέας Παπανδρέου

27.05.2024 13:21
papandreou_mitsotakis

Δύο φορές μέσα σε διάστημα λίγων ημερών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε αναφορές – όχι ιδιαίτερα κολακευτικές – στον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς τον ως «λαϊκιστή».

Η αρχή έγινε στη Βουλή, όταν, στη διάρκεια της δευτερολογίας του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την ακρίβεια και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο Κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι «επειδή είστε περήφανος κ. Ανδρουλάκη για τη μεγάλη παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και είπατε ότι η ΝΔ δεν είναι φιλοευρωπαϊκή παράταξη, δεν ήταν το ΠΑΣΟΚ που φώναζε ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο; […] Δείτε την ιστορία και συγκρίνετε την πορεία της Ελλάδας με Πορτογαλία και Ιρλανδία. Δύο χώρες που μπήκαν φτωχότερες και τα πήγαν καλύτερα από την Ελλάδα. Ενας λόγος μεγάλος ήταν η μεγάλη οικονομική κρίση του 2010. Ο δεύτερος λόγος ότι τη δεκαετία του ’80 επί Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα ουσιαστικά έμεινε στάσιμη. Χάσαμε την πρώτη δεκαετία σύγκλισης με την Ευρώπη».

Και οι αναφορές στον Ανδρέα Παπανδρέου συνεχίστηκαν και στη συνέντευξη που έδωσε στους Άλιστερ Κάμπελ και Ρόρι Στιούαρτ, λέγοντας ότι «ο Παπανδρέου υπήρξε μια πολύ χαρισματική προσωπικότητα. Ήταν ένας πρωτόλειος λαϊκιστής. Συζητάτε πολύ για τον λαϊκισμό, αλλά ο Παπανδρέου ήταν λαϊκιστής. Υποσχέθηκε τον ουρανό και κατέληξε να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Αλλά ήταν επίσης διανοούμενος και σίγουρα ένας πολύ, πολύ ικανός πολιτικός. Ωστόσο, βλέποντας πόση πόλωση υπάρχει στην πολιτική σήμερα, και εκείνα τα δύσκολα χρόνια υπήρχαν μεγάλες διαφορές και νομίζαμε ότι ήταν ο ένας έτοιμος να ορμήσει στον άλλο, υπήρχε ωστόσο ένα επίπεδο σεβασμού. Και η πολιτική εξακολουθούσε να παίζεται με τους κανόνες του παιχνιδιού».

Διαβάστε επίσης

Παναθηναϊκός: Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κάνει γυμναστική με την… κούπα της Ευρωλίγκας (video)

Γιάννης Στάνκογλου: Στο Βερολίνο για τον Παναθηναϊκό – Ξέφρενοι πανηγυρισμοί για την 7η ευρωκούπα (Video)

Το μεσημέρι η άφιξη της αποστολής του Πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 20:40