search
ΔΕΥΤΕΡΑ 21.07.2025 01:11
MENU CLOSE

Πληθωρισμός: «Βουτιά» στο 2,3% τον Μάιο σύμφωνα με την Eurostat

31.05.2024 13:15
super market 6542- new

Σημαντική αποκλιμάκωση σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα το Μάιο, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat, υποχώρησε στο 2,3%, σε ετήσια βάση, από 3,2% τον περασμένο μήνα.

Η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα που εμφάνισε πτώση σε μηνιαίο επίπεδο, καθώς η σύγκριση Μαΐου – Απριλίου έδειξε ότι ο δείκτης κινήθηκε στο -0,3%, με αποτέλεσμα να κινείται πλέον οριακά κάτω από το μέσο πληθωρισμό της Ευρωζώνης, όπου καταγράφηκαν αυξητικές τάσεις.

Ο πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ «σκαρφάλωσε» στο 2,6% από 2,4% τον Απρίλιο εφέτος.

Όσον αφορά στις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Μάιο (4,1%, έναντι 3,7% τον Απρίλιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,6%, έναντι 2,8% τον Απρίλιο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,8%, έναντι 0,9% τον Απρίλιο) και την ενέργεια (0,3%, έναντι -0,6% τον Απρίλιο).

Στη Γερμανία ο πληθωρισμός τον Μάιο αυξήθηκε ελαφρώς περισσότερο από ό,τι αναμενόταν. Διαμορφώθηκε στο 2,8% σε ετήσια βάση, όταν ένα μήνα πριν ήταν στο 2,4%.

Στη Γαλλία, για πρώτη φορά εφέτος, ο πληθωρισμός επιταχύνθηκε στο 2,7% σε σχέση με πέρυσι τον Μάιο, ενώ τον περασμένο μήνα το «κοντέρ» είχε γράψει πληθωρισμό 2,4%.

Διαβάστε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Μέρα πληρωμής για το επίδομα παιδιού – Στο ταμείο και οι δικαιούχοι ακόμη 17 παροχών

Eurostat: Οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι στην ΕΕ – Πόσες ώρες δουλεύουν

Youth Pass: Σήμερα η καταβολή του voucher των 150 ευρώ – Πού εξαργυρώνεται (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20.07.2025 23:49