Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει αυτόνομος, το προσκλητήριο στους προοδευτικούς πολίτες έχει ήδη δοθεί» διεμήνυσε ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Star και την Μάρα Ζαχαρέα.
Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει «αυτόνομος», απορρίπτοντας για μια ακόμη φορά τις συνεργασίες σε επίπεδο κορυφής με τα άλλα κόμματα του προοδευτικού χώρου, καθώς και πως θα βγει «αυτοδύναμος» στις εθνικές εκλογές. Σημείωσε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει να ετοιμάζει το κυβερνητικό πρόγραμμά του την επομένη των ευρωεκλογών.
Σε ό,τι αφορά τις επικείμενες κάλπες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε πως «Πρέπει ο ελληνικός λαός να στείλει ένα μήνυμα για την αλαζονεία του 41%», χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «σκληρή» και «ανάλγητη». Εμφανίστηκε δε αισιόδοξος λέγοντας ότι «δημιουργούμε ένα κίνημα που είναι διαφορετικό από τα άλλα βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία».
«Ζητώ» είπε, «ο κόσμος να κάνει την ανατροπή γιατί η κυβέρνηση είπε ψέματα πέρυσι προεκλογικά».
«Ψέματα για το έγκλημα των Τεμπών. Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι υπήρξε μονταζιέρα, ότι υπήρξε μυστική συνάντηση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών για να μπαζωθεί ο χώρος, για να ρίξουν οστά νεκρών ανθρώπων σε χωράφια.
Ψέματα για τις μειώσεις φόρων. Τώρα έφεραν τεκμαρτό εισόδημα που πνίγει τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις.
Ψέματα για το οικονομικό δήθεν θαύμα της χώρας. Τώρα γνωρίζουμε ότι είμαστε δεύτεροι από τον πάτο σε αγοραστική δύναμη μαζί με τη Βουλγαρία και δεύτεροι από την κορυφή σε έμμεσους φόρους μαζί με τη Σουηδία.
Ψέματα για τις επενδύσεις στη δημόσια υγεία. Βλέπουμε το ΕΣΥ να καταρρέει και αποκαλεί ο υπουργός υγείας τους λειτουργούς του ΕΣΥ κάφρους και ανθρωπάκια».
Μίλησε για σύστημα προπαγάνδας που έχει στήσει το Μαξίμου ενώ κατήγγειλε «βλέπω ομιλία μου στον κινητό και βγαίνει διαφήμιση της ΝΔ. Με 500 εκατ. ευρώ χρέος που έχει αυτό το κόμμα, πώς πληρώνει αυτές τις διαφημίσεις; Εμείς που έχουμε μηδέν ευρώ χρέος, δεν μπορούμε να πληρώσουμε τέτοια ποσά. Αυτή η ανοσία που έχουμε αποκτήσει με τη βρωμιά στην πολιτική στη χώρα μας, είναι μία πολύ κακιά εξέλιξη για τον ελληνικό λαό» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για τις επικρίσεις που δέχεται για το λάιφ στάιλ, την χρήση των σόσιαλ μήντια κλπ. σημείωσε:
«Έχω απέναντι μου ένα τεράστιο σύστημα προπαγάνδας και δεν κάνω καμία διάκριση στο να χρησιμοποιήσω όλα τα μέσα που έχω στην διάθεσή μου για να μεταδώσω στον κόσμο τις θέσεις μας, την πρόταση μας αλλά και το ποιος πραγματικά είμαι. Δεν θα κάνω διαχωρισμούς ανάμεσα στο τηλεοπτικό κοινό. Για μένα όλοι είναι ισότιμοι».
Όσον αφορά την υπόθεση των Τεμπών, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει δημόσια στο κατηγορητήριο του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προσπαθεί να την μετατρέψει σε «κοινοβουλευτικό παιχνίδι», ενώ, αναφερόμενος στο επεισόδιο με την κόρη του Νίκου Πλακιά, πατέρα θυμάτων στα Τέμπη, και την φρουρά του πρωθυπουργού, τόνισε: «Εγώ δε θα συμπεριφερόμουν ποτέ έτσι σε οικογένειες θυμάτων».
Ερωτηθείς σχετικά με τα βελτιωμένα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα η κυβέρνηση για τον πληθωρισμό, σχολίασε πως αυτά δεν απαντάνε στο γιατί ελληνικά προϊόντα πουλιούνται φθηνότερα σε χώρες του εξωτερικού. Υπογράμμισε πως στην Ελλάδα δε λειτουργεί η ελεύθερη αγορά γιατί υπάρχουν «ολιγοπώλια» και «η επιχειρηματικότητα είναι πάρα πολύ δύσκολη».
Κατηγορώντας και πάλι την κυβέρνηση για «προπαγάνδα» και «ψέματα», τόνισε πως τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ, θα έδιναν μια «ανάσα» στην οικονομία 2,7 δις και τα έσοδα θα ήταν 3,2 δις από τα «αντίβαρα» που αφορούν κυρίως τα ολιγοπώλια των τραπεζών. Επιπρόσθετα, τόνισε πως το πλαφόν στα κέρδη των εταιριών ενέργειας δεν κοστίζει τίποτα στον προϋπολογισμό, ενώ θα είναι σα «φοροαπαλλαγή» για τους πολίτες.
Κληθείς να σχολιάσει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ωστόσο την κυβέρνηση να βρίσκεται ψηλά, απάντησε: «Η γενιά μου εκδιώχθηκε από αυτήν τη χώρα και δε γυρνάει λόγω της αναξιοκρατίας κα μεις μιλάμε για δημοσκοπήσεις και προπαγάνδα».
Διερωτήθηκε, επίσης, πώς πληρώνει η ΝΔ τις «διαφημίσεις», αφήνοντας αιχμές για «μαύρο πολιτικό χρήμα» και τονίζοντας πως η «ανοσία» σε αυτό είναι «επικίνδυνη». Αντέκρουσε την κριτική περί μηδενιστικής ρητορικής, σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί μια «προοδευτική πολιτική» και αναγνωρίζει πω το 20% της κοινωνίας ευημερεί, ωστόσο το υπόλοιπο 80% «αγκομαχά».
Εξέφρασε, δε, την πεποίθηση ότι θα μεταφραστεί αυτό σε ψήφους, όσο ο κόσμος τον γνωρίζει και γνωρίζει το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι το μοναδικό που αποφασίστηκε από την «κοινωνική βάση» και όχι σε γραφεία προέδρων. Έκανε λόγο για «ένα κίνημα διαφορετικό από τα άλλα, βαθιά ριζωμένο κοινωνία που δεν εξαρτάται από συμφέροντα».
Προανήγγειλε ότι μετά τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ετοιμάσει ένα «ξεκάθαρο κυβερνητικό πρόγραμμα για όλα τα ζητήματα» και δε θα περιμένει να το κάνει λίγο πριν τις εκλογές, στο οποίο θα μπορεί ο κάθε πολίτης να απευθύνεται και ψηφιακά για να δει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την περίπτωσή του.
Σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, άσκησε και πάλι κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση της στο ζήτημα της μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρχουν «ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές» προτού φτάσουν οι δύο πλευρές στη Χάγη. Για τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία επανέλαβε πως είναι θετικά για την Ελλάδα και ότι το γνωρίζει αυτό ο πρωθυπουργός, αλλά δεν ήθελε να το πιστώσει στο ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση αν επιθυμεί να αλλάξει την συμφωνία να απευθυνθεί στο «όμορο» κόμμα VMRΟ γιατί «σίγουρα θα συμφωνήσει».
Τέλος, εξέφρασε προβληματισμό για τα προβλεπόμενα υψηλά ποσοστά αποχής από τις ευρωεκλογές, σχολιάζοντας πως «η κοινωνία σε κάποιο βαθμό βρίσκεται σε παραίτηση». Ωστόσο, τόνισε πως η Ευρώπη πρέπει να «δώσει λύσεις» σε σοβαρά ζητήματα, όπως την αμυντική αυτονομία, το ευρωομόλογο, την πράσινη μετάβαση.
Διαβάστε επίσης:
Στην Κρήτη το Σάββατο ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.