search
ΣΑΒΒΑΤΟ 09.05.2026 12:00
MENU CLOSE

SpaceX: Τα κατάφερε με την… τέταρτη το Starship – Επιτυχημένη η δοκιμαστική πτήση (Photos/Videos)

06.06.2024 18:54
space-x-new

Το διαστημικό σκάφος Starship, που προορίζεται για αποστολές στη Σελήνη και στον Άρη, κατάφερε για πρώτη φορά να προσθαλασσωθεί στον Ινδικό Ωκεανό, ανακοίνωσε η εταιρεία SpaceX αφού ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική πτήση του, διάρκειας περίπου μίας ώρας.

«Η προσθαλάσσωση επιβεβαιώθηκε» έγραψε η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Έλον Μασκ στην πλατφόρμα Χ. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης της πτήσης πάντως φάνηκε ότι το διαστημόπλοιο έχανε κάποια κομμάτια του, προτού να ολοκληρώσει την πορεία του.

«Συγχαρητήρια και ένα τεράστιο ευχαριστώ στις εκπληκτικές ομάδες της SpaceX», ανέφερε η Γκουέν Σότγουελ, η «υπ’ αριθμόν 2» της εταιρείας.

«Συγχαρητήρια στη SpaceX για την επιτυχημένη δοκιμαστική πτήση του Starship», ανέφερε επίσης ο Μπιλ Νέλσον, ο επικεφαλής της NASA. «Κάναμε ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της ανθρωπότητας στη Σελήνη», πρόσθεσε.

Αυτή ήταν η τέταρτη δοκιμαστική πτήση του Starship, στόχος της οποίας ήταν να επιστρέψει με ασφάλεια το διαστημόπλοιο στη Γη, αφού οι τρεις προηγούμενες απέτυχαν.

Διαβάστε επίσης:

Χάκερς κλέβουν προσωπικά δεδομένα πελατών ξενοδοχείων μέσω Booking – Περιζήτητα στo dark web για κάθε είδους απάτες

NASA: Μια δεύτερη Γη εντόπισαν οι επιστήμονες, μόλις… 40 έτη φωτός μακριά

NASA: Δύο νέες διαρροές ηλίου εντοπίσθηκαν στο Starliner – Ετοιμάζεται να προσδεθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 09.05.2026 11:57