search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:54
MENU CLOSE

SpaceX: Καταστράφηκε το Starship κατά την επιστροφή του στη Γη – Έφτασε πιο μακριά από ποτέ, θριαμβολογεί ο Μασκ (Video)

14.03.2024 16:59
space x starship 987- new

Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την αποστολή του το Starship,  της Space X, μετά την τρίτη δοκιμαστική εκτόξευσή του από το Νότιο Τέξας.

Καθώς το Starship επέστρεφε στην ατμόσφαιρα της Γης, οι υπεύθυνοι της SpaceX ανακοίνωσαν ότι έχασαν την επαφή με το σύστημα και ο πύραυλος καταστράφηκε.

«Το σκάφος χάθηκε» ανέφερε ο σχολιαστής κατά την απευθείας μετάδοση της πτήσης. «Επομένως, δεν θα έχουμε προσθαλάσσωση σήμερα», πρόσθεσε. Με βάση το αρχικό πλάνο, ο πύραυλος θα έπρεπε να ολοκληρώσει την πτήση του πέφτοντας στον Ινδικό Ωκεανό.

Νωρίτερα, είχε εκτοξευθεί επιτυχώς από τις εγκαταστάσεις της Starbase κοντά στην παραλία Boca Chica στο Νότιο Τέξας.

Απτόητος ο Έλον Μασκ έγραψε στο Χ ότι η spaceX θα παει την ανθρωπότητα στον ‘Αρη.

Το «Αστρόπλοιο» εκτοξεύτηκε λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος πάνω σε ένα πύρυαλο βαρέων-βαρών, Super Heavy. Λίγα λεπτά αργότερα πραγματοποιήθηκε ο κρίσιμος διαχωρισμός των δύο σταδίων.

Από εκεί και πέρα, το Starship πραγματοποίσε μία τροχιακή πτήση και ήταν προγραμματισμένο να επανεισέλθει στην ατμόσφαιρα και να πραγματοποιήσει προσθαλάσσωση στον Ινδικό Ωκεανό.

Η ομάδα της SpaceX χαρακτήρισε τη σημερινή προσπάθεια του Starship ως επιτυχημένη να τεθεί σε τροχιά γύρω από το Διάστημα – παρά το γεγονός ότι η επαφή χάθηκε καθώς ο πύραυλος εισήλθε ξανά στην ατμόσφαιρα. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες απόπειρες, οι οποίες απέτυχαν λόγω τεχνικών δυσλειτουργιών, το Starship κατάφερε να περάσει από όλα τα στάδια που ήθελε να επιτύχει η SpaceX. Το πιο εντυπωσιακό από αυτά είναι ότι ο πύραυλος κατάφερε να φτάσει στο Διάστημα στη μεγαλύτερη και πιο φιλόδοξη δοκιμαστική πτήση του μέχρι στιγμής.

Όπως αναφέρει το BBC, η SpaceX αναπτύσσει την τεχνολογία της με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που πολλοί άνθρωποι θα περίμεναν να γίνει.

Η φιλοσοφία της εταιρείας που εδρεύει στο Τέξας είναι να «δοκιμάζει νωρίς, και να μαθαίνει από τα λάθη της. Η SpaceX δεν ανησυχεί αν κάτι δεν λειτουργεί τέλεια κατευθείαν από την αρχή.

Το βρετανικό μέσο είχε προειδοποιήσει τους θεατές να μην εκπλαγούν αν το σκάφος δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι την πτώση του στον Ινδικό Ωκεανό ή ακόμα και αν υπάρξει άλλη μια έκρηξη στην πορεία, όπως συνέβη σε προηγούμενη απόπειρα.

Για τη SpaceX, η επιτυχία θα κριθεί από το τι καταφέρνει να κάνει σωστά πέρα και πάνω από αυτό που συνέβη στο Starship τις προηγούμενες φορές.

Αυτό σημαίνει να δει τον εκτοξευτή και το σκάφος να προχωρούν σημαντικά περισσότερο στο προγραμματισμένο πλάνο της αποστολής.

Το προφίλ της σημερινής πτήσης είναι ελαφρώς διαφορετικό από εκείνο των δύο δοκιμαστικών πτήσεων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι.

Αρχικά είχαν σχεδιάσει να προσπαθήσει το σκάφος να πραγματοποιήσει μια σχεδόν πλήρη περιστροφή γύρω από τη Γη, η οποία θα κατέληγε με την πτώση του σκάφους στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στη Χαβάη.

Τα συγχαρητήρια του Έλον Μασκ

Ο Μασκ συνεχάρη την ομάδα της SpaceX, καθώς ο πύραυλος Starship πετάει στον ουρανό.

«Το Starship έφτασε σε τροχιακή ταχύτητα! Συγχαρητήρια στην ομάδα της SpaceX!!!» αναφέρει στο X.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ο πλανήτης Άρης επηρεάζει τους ωκεανούς στη Γη – Τι δείχνει νέα έρευνα

Εντοπίστηκε ο αρχαιότερος «νεκρός» γαλαξίας: Σταμάτησε να σχηματίζει αστέρια πριν από 13 δισ. χρόνια

Έλον Μασκ: Η σαρκαστική ανάρτηση για το blackout σε Facebook, Messenger και Instagram

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 10:46