Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Τζέισον Τέιτουμ (31π., 8 ριμπ., 11 ασ.) και Τζέιλεν Μπράουν (21π., 8 ριμπ., 6 ασ.), οι Σέλτικς διέλυσαν τους Μάβερικς στη Βοστώνη με 106-88, έκαναν το 4-1 και κατέκτησαν το 18ο πρωτάθλημα της Ιστορίας τους.
Έτσι οι «Κέλτες» πέρασαν τους αιώνιους αντιπάλους τους, τους Λος Άντζελες Λέικερς, στη λίστα με τους περισσότερους τίτλους στην Ιστορία της λίγκας (18 έναντι 17).
MVP των τελικών του NBA αναδείχθηκε ο Τζέιλεν Μπράουν, που είχε μέσο όρο 20.8 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1.6 κλεψίματα σε 38 λεπτά συμμετοχής ενώ παράλληλα μάρκαρε τον Λούκα Ντόντσιτς στη μεγαλύτερη διάρκεια των αγώνων.
Οι Σέλτικς ολοκλήρωσαν τα φετινά playoffs με ρεκόρ 16-3, που αποτελεί το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ στην Ιστορία μετά το 16-1 των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς τη σεζόν 2016-17.
Ο φετινός τίτλος αποτελεί δικαίωση για την ομάδα της Βοστώνης, που είχε παίξει τους περισσότερους αγώνες στα playoffs σε διάστημα οκτώ σεζόν, χωρίς να κερδίσει τίτλο, από οποιαδήποτε ομάδα στην Ιστορία του ΝΒΑ.
Για τον Τέιτουμ και τον Μπράουν, τα 107 παιχνίδια που έπαιξαν μαζί είναι τα περισσότερα από ένα δίδυμο πριν κατακτήσουν το πρώτο τους πρωτάθλημα στην Ιστορία του ΝΒΑ. Ο Χόρφορντ, εν τω μεταξύ, είχε παίξει σε 186 παιχνίδια των playoffs πριν από τον πρώτο του τίτλο – τα περισσότερα στην Ιστορία του ΝΒΑ για έναν παίκτη πριν κερδίσει τον πρώτο του τίτλο.
Πέραν των Τέιτουμ και Μπράουν, εξαιρετικός ήταν για ακόμη ένα ματς ο Τζρου Χόλιντεϊ με 15 πόντους, 11 ριμπάουντ και 4 ασίστ ενώ 14 πόντους και 8 ριμπάουντ πρόσθεσε ο Ντέρεκ Γουάιτ.
Για τους Μάβερικς ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 28 πόντους, 12 ριμπάουντ, 5 ασίστ αλλά και 7 λάθη ενώ στους 15 πόντους με 5/16 σουτ έμεινε ο Καϊρί Ίρβινγκ, που έιχε και 9 ασίστ.
Τα δωδεκάλεπτα: 28-18, 67-46, 86-67, 106-88
Οι συνθέσεις:
ΜΠΟΣΤΟΝ ΣΕΛΤΙΚΣ (Τζο Μαζούλα): Μπράουν 21 (2), Τέιτουμ 31 (1), Χόρφορντ 9 (2), Γουάιτ 14 (4), Χόλιντεϊ 15 (1), Πορζίνγκις 5, Χάουσερ 8 (2), Πρίτσαρντ 3 (1), Κορνέτ, Μπρισέτ, Μίχαϊλιουκ
ΝΤΑΛΑΣ ΜΑΒΕΡΙΚΣ (Τζέισον Κιντ): Τζόουνς 10 (1), Ουάσινγκτον 4, Γκάφορντ 6, Ίρβινγκ 15, Ντόντσιτς 28 (2), Λάιβλι 2, Γκριν 14 (4), Κλέμπερ 2, Έξουμ 4 (1), Χάρνταγουεϊ, Χάρντι 3 (1), Πάουελ, Λόσον, Πρόσπερ
Διαβάστε επίσης:
EURO 2024: Mε αυτογκόλ του Βέμπερ η Γαλλία νίκησε 1-0 την Αυστρία
«Βόμβα» Σλοβακίας στο Euro 2024, 1-0 το πανίσχυρο Βέλγιο (Video)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.