Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Όσοι έχουν παρακολουθήσει το φιλμ “The menu” γνωρίζουν πολύ καλά γιατί το συγκεκριμένο cheeseburger με διπλό μπιφτέκι, πίκλες, λιωμένες φέτες τσένταρ και σως είναι τόσο εμβληματικό.
Όσο για τους υπόλοιπους που δεν το έχουν δει ακόμα και το επιθυμούν, σπόιλερ δεν θα κάνουμε, αλλά συνιστούμε να το φτιάξουν και να παρακολουθήσουν την ταινία μαζί με αυτό.
Για 2 cheeseburger
1 ξερό κόκκινο κρεμμύδι (130 γραμμάρια περίπου), κομμένο σε λεπτές φέτες
4 αγγουράκια τουρσί, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 ψωμάκια για χάμπουργκερ
30 γραμμάρια βούτυρο (2 κουταλάκια του γλυκού)
600 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
Αλατοπίπερο κατά βούληση
8 φέτες τσένταρ
Για την σως
2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1.Αρχικά κόψτε τα ψωμάκια στη μέση, τεμαχίστε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και κόψτε την πίκλα αγγουριού διαγώνια σε φέτες. Ετοιμάστε τη σως, ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι και αφήστε την στην άκρη.
2. Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά, πλάστε τον και χωρίστε τον σε 4 μπάλες των 150 γραμμαρίων η καθεμία.
3. Ζεστάνετε 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Μόλις λιώσει βάλτε τα ψωμάκια από την κομμένη τους πλευρά και ψήστε τα για 1-2 λεπτά μόνο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήστε τα στην άκρη.
4. Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε την άλλη κουταλιά βούτυρο και τοποθετήστε τις 4 μπάλες κιμά στο κέντρο του τηγανιού. Με μια σπάτουλα πιέστε τα προς τα κάτω να πλατύνουν, αλατοπιπερώστε τα και βάλτε από πάνω τους μερικές φέτες κρεμμυδιού.
5. Ψήστε τα μπιφτέκια για 1-2 λεπτά (ανάλογα με το σκεύος) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αναποδογυρίστε τα προσεκτικά με την σπάτουλα. Βάλτε 2 φέτες τσένταρ (σταυρωτά) πάνω από κάθε μπιφτέκι και συνεχίστε το ψήσιμο για 1-2 ακόμα λεπτά.
6. Στήστε τα μπέργκερ. Αλείψτε με σάλτσα τη ροδισμένη μεριά του ψωμιού που θα χρησιμοποιήσετε για τον πάτο του μπέργκερ, βάλτε τα δύο μπιφτέκια το ένα πάνω στο άλλο, απλώστε τις φέτες πίκλας και κλείστε με το άλλο μισό ψωμάκι καπάκι που έχετε αλείψει με σάλτσα. Απολαύστε τα με τηγανιτές πατάτες!!!
Διαβάστε επίσης:
Σπιτικά γιαπωνέζικα ρολά με αγγούρι (kappa maki)
Μπουκιές παγωμένου γιαουρτιού, με φρούτα, ξηρούς καρπούς και σοκολάτα
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.