ΔΕΥΤΕΡΑ 28.07.2025 02:04
MENU CLOSE

Γαλλία: Η Λεπέν διατηρεί ευρύ προβάδισμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση - Η προειδοποίηση Μακρόν για κίνδυνο… εμφυλίου

24.06.2024 20:35

Σε μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop που δημοσιεύεται σήμερα, λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) συγκεντρώνει το 36% των ψήφων.

Σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε σήμερα ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι τα προγράμματα των «δύο άκρων» οδηγούν «σε εμφύλιο πόλεμο», με τον Γάλλο πρόεδρο να κατηγορεί το ακροδεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση και το αριστερό κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία «και όσους τους ακολουθούν».

Χθες ο Μακρόν δεσμεύτηκε «να δράσει μέχρι τον Μάιο του 2027», όποτε και λήγει η θητεία του, ακόμη κι αν το πολιτικό του στρατόπεδο βρεθεί σε ευάλωτη θέση από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ερευνάται για διαφθορά και υπεξαίρεση ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

ΗΠΑ: Το CNN «έκοψε» στον αέρα εκπρόσωπο του Τραμπ (Video)

Κομισιόν: Νέα έρευνα μη συμμόρφωσης κατά της Apple – Για παραβίαση του νόμου για τις ψηφιακές αγορές

ΔΕΥΤΕΡΑ 28.07.2025 01:12
Exit mobile version