search
ΔΕΥΤΕΡΑ 25.08.2025 07:17
MENU CLOSE

Κρέπες με μανιτάρια και ανθότυρο

17.07.2024 06:25
crepes_anthotiro_manitaria

Ένα πεντανόστιμο πιάτο, που μπορείτε να ετοιμάσετε από πριν και να το ψήσετε λίγο πριν το σερβίρισμα, σε εορταστικές περιστάσεις, σε ένα κάλεσμα με φίλους ή και ένα καλοκαιρινό δείπνο με την οικογένεια.

Οι κρέπες ετοιμάζονται με την απλή και κλασική συνταγή, γεμίζονται με σοταρισμένα μανιτάρια, ανθότυρο (ή ρικότα) και απογειώνονται γευστικά με τριμμένη παρμεζάνα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Υλικά για τη Συνταγή

Για τις κρέπες

150 γραμμάρια αλεύρι γ.ο.χ.

300 ml γάλα, πλήρες

2 αυγά

1 τσιμπιά αλάτι

Λίγο βούτυρο

Για τη γέμιση

250 γραμμάρια ανθότυρο ή ρικότα

60 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη

300 γραμμάρια μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο κατά βούληση

1 σκελίδα σκόρδο

Εκτέλεση

1.Ξεκινήστε με το μίγμα για τις κρέπες. Σε ένα μπολ, σπάστε τα αυγά και χτυπήστε τα με έναν αυγοδάρτη μαζί με το γάλα και το αλάτι. Προσθέστε το αλεύρι, χτυπώντας το καλά, ώστε να αποφύγετε τη δημιουργία σβόλων και αφήστε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

2. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 22 εκατοστών, βουτυρώστε το ελαφρά και με μια κουτάλα ρίξτε μια δόση από τη ζύμη, στροβιλίζοντας το σκεύος ώστε να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη στρώση κρέπας. Μόλις αρχίζουν να ξεκολλάνε και να κυρτώνουν οι άκρες, αναποδογυρίστε με μια σπάτουλα, την κρέπα, και συνεχίστε το ψήσιμο για 1 ακόμα λεπτό. Συνεχίστε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη ζύμη.

3. Στη συνέχεια ετοιμάστε τη γέμιση. Βάλτε στο τηγάνι το λάδι, προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες και το σκόρδο ολόκληρο και σοτάρετέ τα. Αλατίστε τα και αφήστε τα να ψηθούν για 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να αποβάλλουν τα υγρά τους. Πασπαλίστε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήστε τη γέμιση να κρυώσει.

4. Μόλις κρυώσει το μίγμα, ανακατέψτε το με το ανθότυρο και την τριμμένη παρμεζάνα, δοκιμάστε τις γεύσεις και αρτύστε ανάλογα.

5. Με ένα κουτάλι γεμίστε τις κρέπες με το μίγμα, τυλίξτε τις σε ρολάκια και τοποθετήστε τις σε πυρέξ ή ταψί για ψήσιμο στο φούρνο.

6. Ψήστε τις κρέπες σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 10 λεπτά, αφήστε τις να κρυώσουν λίγο και είναι έτοιμες για σερβίρισμα.  

Συμβουλή

Για πιο πλούσιο αποτέλεσμα, περιχύστε τις κρέπες στο ταψί με λίγη σπιτική μπεσαμέλ και πασπαλίστε με επιπλέον παρμεζάνα, πριν το ψήσιμο.

Διαβάστε επίσης:

Λουκουμάδες παραλίας, σαν κοριτσίστικες κοτσίδες

Σερβική πάστα ψητής κόκκινης πιπεριάς, άιβαρ (Ajvar)

Χιλιανό τσιγγάνικο μπράτσο (ρολό παντεσπάνι)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25.08.2025 07:03