search
ΠΕΜΠΤΗ 17.07.2025 19:33
MENU CLOSE

Άδωνις Γεωργιάδης: «Με τα F-35 μπορεί να βρεθείς ξαφνικά στην Άγκυρα και να τα κάνεις γης μαδιάμ» (video)

22.07.2024 10:25
ADWNIS_GEWRGIADHS2
Eurokinissi

Για τα ελληνοτουρκικά αλλά και την κατάσταση στο ΕΣΥ μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο Άδωνις Γεωργιάδης. Σε μία έκρηξη… εθνικοφροσύνης, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι «με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία»,

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η Τουρκία δεν έχει τα μέσα για να εισβάλει στην Ελλάδα καθώς έχει «σαπάκια», ενώ η Ελλάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη.

«Είναι προφανές πως ο Μητσοτάκης ενοχλεί πάρα πολύ και το γεγονός πως η Ελλάδα έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια τα τελευταία πέντε χρόνια, έχοντας φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Τουρκία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με εξαιρετικά ισχυρές συμμαχίες και η Τουρκία μια χώρα που δημιουργεί προβλήματα. Ο κ. Δένδιας δεν είπε κάτι που δεν λέμε όλοι, τον έχει στοχοποιήσει», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Open.

«Με την Τουρκία υποχρεωτικά θα μιλάμε, είναι ο γείτονάς μας, μας αρέσει δεν μας αρέσει, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως παραχωρούμε κανένα κυριαρχικό μας δικαίωμα», συνέχισε.

«Αγοράζοντας τα F-35 γινόμαστε πιο σκληροί, αγοράζοντας φρεγάτες γινόμαστε πιο σκληροί. Αγοράζοντας Viper F-16, κάνοντας αμυντικές συμμαχίες με την Αμερική, τη Γαλλία, γινόμαστε πιο σκληροί. Πιο σκληροί δεν γινόμαστε από ένα tweet αλλά όταν αντιλαμβάνεται ο αντίπαλος ότι πια δεν είμαστε του χεριού του. Εγώ ακούω αυτά τα “μια νύχτα ξαφνικά” και με πιάνουν τα γέλια. Με τα F-35 μπορούμε εμείς να πάμε ξαφνικά μια νύχτα στην Τουρκία. Είδατε στην Υεμένη τι έγινε; Εάν έχεις τα F-35 που δεν πιάνουν τα ραντάρ, μια νύχτα ξαφνικά μπορεί να βρεθείς στην Άγκυρα και να τα κάνεις γης μαδιάμ. Δεν λέω πως θα κάνουμε κάτι τέτοιο εμείς, γιατί δεν θέλουμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, αλλά όταν τα λέει ο Ερντογάν με πιάνουν τα γέλια. Με τι θα έρθεις μια νύχτα στην Ελλάδα; Με τα σαπάκια που έχεις; Αφού το ξέρουν όλοι πως η Τουρκία είναι μηδέν στην αεροπορία, επί πενταετίας Μητσοτάκη», πρόσθεσε.

«Όλη η φασαρία γίνεται για δύο εφημερίες τον μήνα»

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στο ΕΣΥ και τα όσα συμβαίνουν με τους ιδιώτες γιατρούς, καθώς μόλις 12 έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για στήριξη των νοσοκομείων.

Όπως είπε, συνεχίζει τις συζητήσεις με τους ιατρικούς συλλόγους της χώρας.

«Μεταξύ του κράτους και ενός ιδιώτη γιατρού υπάρχει μια συνεργατική σχέση. Ο ιδιώτης γιατρός δεν είναι ένας απλός ελεύθερος επαγγελματίας, δεν είναι ένας άνθρωπος που έχει ένα μαγαζί. Ο γιατρός δεν μπορεί να κάνει την δουλειά που κάνει χωρίς τις παροχές του κράτους. Τον κράτος τον σπούδασε τζάμπα, το κράτος του δίνει την συνταγογράφηση τζάμπα, το κράτος αποζημιώνει όλες τις εξετάσεις και τα φάρμακα των ασθενών του τζάμπα. Ο γιατρός για να ασκεί το λειτούργημά του έχει μια συνεργατική σχέση με το κράτος. Ένας γιατρός που θα πει δημόσια να κόψει τον λαιμό του ο Γεωργιάδης, να μην λειτουργεί το νοσοκομείο, δεν με νοιάζει τι θα κάνουν οι κάτοικοι αν χρειαστούν γιατρό και πάνε στα επείγοντα, εμένα αυτό είναι η κόκκινη γραμμή μου», τόνισε.

Όπως επισήμανε, καθώς πολλές προκηρύξεις βγήκαν άγονες, το υπουργείο Υγείας αλλάζει το πλαίσιό τους.

«Βάζουμε πολύ περισσότερα οικονομικά κίνητρα για τις άγονες περιοχές, διευρύνουμε τις άγονες περιοχές, κάνουμε μια σειρά διαρθρωτικών μέτρων και πιστεύουμε πως θα αποδώσουν και οι επόμενες προσκλήσεις δεν θα είναι το ίδιο άγονες. Λένε στους γιατρούς πως δεν σας θέλουμε για πάντα, σας θέλουμε για 2-5 μήνες, να κάνετε από δύο εφημερίες τον μήνα. Όλη αυτή η φασαρία γίνεται για δύο εφημερίες τον μήνα».

Ακόμη, τόνισε πως οι συστάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου προς τους γιατρούς, με τα κίνητρα είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Για τους λόγους που δεν θέλουν οι γιατροί να μπουν στο ΕΣΥ, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε: «Ένας ελευθερογιατρός δεν είναι εύκολο να πάει στο νοσοκομείο γιατί χάνει πάρα πολλά λεφτά. Η εφημερία στο νοσοκομείο πληρώνεται ένα κλάσμα των χρημάτων που βγάζει στο ιατρείο του. Επίσης χάνει το ωράριό του, το πώς το είχε προγραμματίσει. Είναι μια αλλαγή στη ζωή τους. Εγώ δεν λέω πως είναι εύκολο και ευχαριστώ όσους πάνε».

Επίσης, τόνισε πως το κράτος δίνει πολλά παραπάνω κίνητρα πλέον αλλά και λεφτά στους γιατρούς. «Παιδιά, βάλτε λίγο πλάτη για 3-4 μήνες. Θα βγούνε νέες προσκλήσεις και θα βρούμε γιατρούς και δεν θα χρειαστούμε όλη αυτή τη φασαρία». 

Διαβάστε επίσης:

Γιώργος Γεραπετρίτης: «To Kυπριακό είναι ύψιστη πολιτική για την Ελλάδα – Δεν υπαναχωρούμε στις εθνικές μας θέσεις»

«Η λύση θα έρθει μετά από διαρκή κινητικότητα»

ΠΑΣΟΚ: «Φουντώνει» ο προεκλογικός αγώνας – Οι θέσεις των υποψηφίων και τα εκλογικά κοινά που στοχεύουν 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 17.07.2025 19:33