Νέα φωτιά στα Χανιά: Καίει σε δασική έκταση στα Μεσαύλια του Δήμου Πλατανιά - Μήνυμα του «112» για εκκένωση
Νέος συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική στα Χανιά λίγο μετά τις 11 το πρωί, μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Μεσαύλια, του Δήμου Πλατανιά Χανίων.
Στο σημείο, σύμφωνα με ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιχειρούν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με τα πληρώματα τους 30 πυροσβεστών, ομάδες ΕΜΟΔΕ και υδροφόρες.
Ταυτόχρονα, αεροσκάφη και ελικόπτερα συνδράμουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς, πραγματοποιώντας συνεχείς ρίψεις νερού.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Μεσαύλια, του δήμου Πλατανιά Χανίων. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 25, 2024
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κρήτης, Γιώργος Τσαπάκος γίνεται συντονισμός για την αντιμετώπιση της νέας φωτιάς που ενεργοποίησε της δυνάμεις πυρόσβεσης λίγες ώρες μετά τη χθεσινή μεγάλη φωτιά στο Ανατολικό Σέλινο.
Στο μεταξύ εστάλη και μήνυμα 112, καλώντας τους πολίτες να απομακρυνθούν προς την περιοχή Δελιανά.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
📍#Χανιά
🆘 Εάν βρίσκεστε στo φαράγγι #Μεσαύλιων–#Δελιανών #Χανίων απομακρυνθείτε προς #Δελιανά.
🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki @hellenicpolice— 112 Greece (@112Greece) July 25, 2024
Διαβάστε επίσης:
Λιβαδειά: Φρίκη από την καταγγελία για απαγωγή και βιασμό 32χρονης