Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ο καπετάνιος ενός πλοίου ανέφερε ότι δέχτηκε επίθεση από δύο μικρά σκάφη ενώ έπλεε σε απόσταση 45 ναυτικών μιλίων νότια της Μόκα, στην Υεμένη και ένα βλήμα ρουκετοβόλου εξερράγη κοντά σε αυτό, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας UKMTO.
Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για το ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο DELTA BLUE με σημαία Λιβερίας.
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν, εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον εμπορικών και πολεμικών σκαφών στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους της Γάζας.
Το πλοίο και το πλήρωμα είναι ασφαλή. Το πλοίο κατευθύνεται προς το επόμενο λιμάνι, ανέφερε η UKMTO.
Στα δύο μικρά, ασπρόμαυρα σκάφη επέβαιναν από τέσσερα άτομα στο καθένα που φορούσαν κάτι που έμοιαζε με ασπροκίτρινο αδιάβροχο.
Οι επιθέσεις των Χούθι, για τις οποίες ΗΠΑ και Βρετανία έχουν εξαπολύσει πλήγματα σε αντίποινα, διαταράσσουν το διεθνές εμπόριο. Πολλές εφοπλιστικές εταιρείες άλλαξαν τα δρομολόγια των πλοίων τους ώστε να μην περνούν από την Ερυθρά Θάλασσα και τη Διώρυγα του Σουέζ, επιλέγοντας να κάνουν τον γύρο της Αφρικής.
Διαβάστε επίσης:
Ρωσίδα σκακίστρια προσπάθησε να δηλητηριάσει αντίπαλo αλείφοντας τα πιόνια με υδράργυρο (Video)
Κάμαλα Χάρις: Μισόλογα σε ακτιβιστές – Δεν συζητά καν εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ, λένε συνεργάτες της
Σε επιφυλακή η κυβέρνηση της Λιβύης για μια «πιθανή επίθεση» από δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.