ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.07.2025 03:00
MENU CLOSE

Ουκρανία: «Ελέγχουμε έκταση 1.300 τ. χλμ έκτασης στο Κουρσκ και 100 οικισμούς» λέει o αρχηγός του ουκρανικού στρατού

27.08.2024 15:48

Στις επιχειρήσεις του ουκρανικού στρατού στο Κουρσκ αναφέρθηκε ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση είχε «κάποια επιτυχία» και τονίζοντας ότι η Ρωσία έχει αποσύρει ορισμένα από τα στρατεύματά της από τη νότια Ουκρανία για να αντιμετωπίσει την εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ.

«Με στόχο τη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας, τη διακοπή των βομβαρδισμών από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και την προστασία των μη στρατιωτικών αντικειμένων στην περιοχή του Σούμι, ελήφθη μια απόφαση και στις 6 Αυγούστου οι Δυνάμεις Άμυνας της Ουκρανίας ξεκίνησαν μια επιθετική επιχείρηση στην κατεύθυνση του Κουρσκ. Συνεχίζουμε να προχωρούμε, προκαλώντας σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό στα ρωσικά στρατεύματα» ανέφερε ο επικεφαλής του ουκρανικού επιτελείου στρατού, αναλύοντας τον στόχο της επιχείρησης του Κιέβου στα ρωσικά εδάφη.

Ο Σίρσκι ανέφερε επίσης ότι η διοίκηση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχει ήδη μεταφέρει περίπου 30.000 Ρώσους στρατιώτες από άλλες κατευθύνσεις στην περιοχή του Κουρσκ, αλλά δεν αποσύρει τις δυνάμεις της από το Ποχρόφσκι, όπου η κατάσταση παραμένει αρκετά δύσκολη.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διέψευσε πληροφορία των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία η επιδρομή της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ εκτροχίασε συνομιλίες στο Κατάρ που είχαν στόχο να σταματήσουν οι ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές.

Η Washington Post είχε αναφέρει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Ουκρανία και η Ρωσία ήταν έτοιμες να στείλουν αντιπροσωπείες στο Κατάρ για να διαπραγματευθούν μια συμφωνία ορόσημο με στόχο να σταματήσουν τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές και στις δύο εμπόλεμες πλευρές.

Σύμφωνα με τον ίδιο η Μόσχα εξακολουθεί να διατηρεί τους πιο ικανούς στρατιώτες της στην περιοχή του Ντονέτσκ στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου επιδιώκει να καταλάβει το Ποκρόβσκ, έναν σημαντικό κόμβο υλικοτεχνικής υποστήριξης για τις δυνάμεις του Κιέβου.

Το Κρεμλίνο σκοπεύει να καταλάβει ολόκληρη την περιοχή του Ντόνετσκ, την οποία προσάρτησε σχεδόν δύο χρόνια χωρίς να ελέγχει ολόκληρη την περιοχή.

Το γεγονός ότι ο Πούτιν δεν έδωσε εντολή στις δυνάμεις του που εισέβαλαν στην Ουκρανία να αναπτυχθούν στο Κουρσκ για να αντιμετωπίσουν την ουκρανική επίθεση δείχνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν ενδιαφέρεται για την προστασία του πληθυσμού ή των συνόρων του, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι το Σάββατο, όπως υπενθύμισε το Bloomberg.

Την ίδια ώρα, φαίνεται ότι επιχειρείται εισβολή του Κιέβου και στο Μπέλγκοροντ, καθώς όπως ανέφεραν ρωσικά κανάλια στο Telegram με διασυνδέσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας, ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε συνοριακό φυλάκιο στη νότια ρωσική περιφέρεια του Μπέλγκοροντ. Προς το παρόν πάντως δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για μάχες εκεί.

Παράλληλα, ολόκληρη η Ουκρανία βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού συναγερμού με τα ρωσικά πλήγματα να χτυπούν πολλές περιφέρειες και να καταστρέφουν κρίσιμες υποδομές, ως αντίποινα για την εισβολή στο Κουρσκ.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στη Σικελία: 18.000 λίτρα καυσίμων πρέπει να αφαιρεθούν από το Bayesian πριν ανασυρθεί – Μεγάλος κίνδυνος ρύπανσης

Προσπάθεια του Κιέβου για εισβολή και στο Μπέλγκοροντ – Συνεχίζονται τα ρωσικά πλήγματα σε όλη την Ουκρανία (videos)

Έκρυθμη κατάσταση στη Δυτική Όχθη: Πέντε νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε προσφυγικό καταυλισμό – Ένας ακόμη νεκρός από πυρά εποίκων

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.07.2025 02:50
Exit mobile version