Αυτοψία του υπουργού Υγείας στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία»: «Τον Νοέμβριο τα εγκαίνια κτηρίου που θα φιλοξενεί γονείς από επαρχία» (video)
Αυτοψία στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» έκανε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου να επιθεωρήσει τα έργα αναβάθμισης που είναι σε εξέλιξη, όπως την ανακατασκευή του κτιρίου το οποίο θα φιλοξένει γονείς από επαρχία, που τα παιδιά τους νοσηλεύονται, για μεγάλο χρονικό διάστημα, στο εν λόγω θεραπευτήριο.
Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε επίσης τα ανακαινισμένα τμήματα της Παιδοψυχιατρικής κλινικής τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν σε ένα μήνα από τώρα και είναι χορηγία του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Σημειώνεται ότι θα εγκατασταθεί νέος Μαγνητικός Τομογράφος για παιδιά, ο οποίος αναμένεται ότι θα λειτουργεί πλήρως σε ένα μήνα. Το μηχάνημα είναι δωρεά της «Φλόγας».
Επίσης, ο υπουργός επέβλεψε τα πλήρως ανακαινισμένα νέα Τμήματα Επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ), έκτασης 900 τετραγωνικών μέτρων -επιπέδου ιδιωτικής κλινικής όπως γράφει στην ανάρτηση του ο υπουργός-, έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης.
«Όλα τα έργα τα εξελίσσουμε ταυτοχρόνως και το Νοσοκομείο αναβαθμίζεται σε όλες του τις υποδομές», δήλωσε ο υπουργός.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε επίσης για την αύξηση του ιατρικού προσωπικού, τονίζοντας ότι: «Οι νέες προσκλήσεις γιατρών θα προκηρυχθούν αρχές Οκτωβρίου». Μάλιστα, όπως επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, οι πίνακες από τον ΑΣΕΠ για διορισμούς νοσηλευτών άνοιξαν και νοσηλευτές αρχίζουν επίσης να πηγαίνουν στο Νοσοκομείο.
Για τη «συμμορία της μιζέριας»
Ο υπουργός σχολίασε επίσης με νόημα ότι: «Σήμερα δεν έγινε φασαρία από την γνωστή “Συμμορία της Μιζέριας” οπότε τίποτε δεν θα προβάλουν τα ΜΜΕ διότι οι θετικές ειδήσεις θα τους χαλάσουν το αφήγημα τους».
Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της εφημερίδας «Δημοκρατία» για ένα πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτου, ότι: «Πέθαναν παιδιά στο Νοσοκομείο Αγία Σοφία. Σταμάτησαν όμως την αναφορά τους όταν κατάλαβαν ότι τα σχετικά καταγγελλόμενα περιστατικά ήταν του 2019».
Διαβάστε επίσης: