Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το ρυζόγαλο λεβάντας είναι ένα εκλεκτό επιδόρπιο με ένα ελαφρύ και λεπτό άρωμα που θα ενθουσιάσει όσους προτιμούν τις ιδιαίτερες γεύσεις και δεν φοβούνται να πειραματιστούν με αυτές.
Επίσης αυτή η γλυκιά και αρωματική συνταγή θα σας βοηθήσει να καταπραΰνετε και να ηρεμήσετε το μυαλό και το σώμα σας, χάρη στη λεβάντα που περιέχει.
Η μέτρηση έχει γίνει με φλιτζάνι υγρών 200ml
6 φλιτζάνια γάλα
½ φλιτζάνι ρύζι κοντόκοκκο, π.χ. γλασέ (μπορείτε να κόψετε λίγο το μακρύκοκκο με ελαφρές πιέσεις στο πολυμηχάνημα – μούλτι)
1 φλιτζάνι ζάχαρη κρυσταλλική
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένα άνθη λεβάντας + λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα
1. Αρχικά, πλύντε το ρύζι κάτω από άφθονο νερό, βάλτε το σε ένα σουρωτήρι ψιλό και αφήστε το να στραγγίσει καλά.
2. Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα 5 φλιτζάνια γάλακτος και το στραγγισμένο ρύζι. Βάλτε την αποξηραμένη λεβάντα σε ένα μικρό μεταλλικό φίλτρο τσαγιού (ανοξείδωτο σουρωτήρι) ή τυλίξτε την με τουλπάνι σε πουγκί και τοποθετήστε την κι αυτήν μέσα στο γάλα. Βράστε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
3. Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρέστε το πουγκί. Μπορείτε να το αποσύρετε και νωρίτερα, ανάλογα με την ένταση του αρώματος που θέλετε να δώσετε.
4. Ρίξτε την ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
5. Σε ένα μικρό δοχείο διαλύστε το ρυζάλευρο στο φλιτζάνι γάλακτος που έχει απομείνει και προσθέστε το κι αυτό σιγά – σιγά στην κατσαρόλα με το ρύζι. Βράστε σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μίγμα να πήξει και να έχει την επιθυμητή συνοχή.
6. Μοιράστε το ρυζόγαλο σε φλιτζανάκια ή μικρά μπολ και σερβίρετέ το κρύο, πασπαλισμένο με λίγη επιπλέον ξερή λεβάντα, αν επιθυμείτε.
Συμβουλή
Μπορείτε να πασπαλίσετε το ρυζόγαλο με κανέλα ή λίγο ξύσμα λεμονιού, για πιο παραδοσιακή γεύση ή να το σερβίρετε με λίγη μαρμελάδα φρούτων του δάσους ή φρέσκα μούρα που του ταιριάζουν πολύ.
Διαβάστε επίσης:
Πλούσιο ρόφημα ζεστής σοκολάτας, με κομμάτια σοκολάτας κουβερτούρας
Σοκολατένια scones με γλάσο και επικάλυψη λιωμένης σοκολάτας
Τηγανητές μπουκιές σαν λουκουμαδάκια, με μήλο και σταγόνες σοκολάτας
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.