search
ΠΕΜΠΤΗ 03.07.2025 23:48
MENU CLOSE

Ρωσία – Το Κρεμλίνο διαψεύδει τους Financial Times: Καμία συνομιλία με το Κίεβο για τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές

30.10.2024 12:36
kremlino-`12

Το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα, Τετάρτη (30/10), δημοσίευμα των Financial Times σύμφωνα με το οποίο Ρωσία και Ουκρανία βρίσκονται στα πρώτα στάδια διαπραγματεύσεων για την πιθανότητα παύσης των αεροπορικών πληγμάτων σε ενεργειακές εγκαταστάσεις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι κυκλοφορούν πολλές πληροφορίες «που δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα».

Επικαλούμενη ανώνυμα πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα, η εφημερίδα έγραψε αργά χθες, Τρίτη, το βράδυ ότι η Ουκρανία επιδιώκει να επαναλάβει συνομιλίες που είχαν φθάσει τον Αύγουστο κοντά σε μια συμφωνία και για τις οποίες είχε μεσολαβήσει το Κατάρ.

Οι συνομιλίες, είπαν οι πηγές στους FT, εκτροχιάσθηκαν από την επιδρομή που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του Κιέβου εκείνο το μήνα μέσα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, που συνορεύει με την Ουκρανία.

«Υπάρχουν πολύ πρώιμες συνομιλίες για το ενδεχόμενο να ξαναρχίσει κάτι», δήλωσε διπλωμάτης, τον οποίο επικαλούνται οι FT και για τον οποίο αναφέρουν πως είναι ενημερωμένος για τις συνομιλίες. «Γίνονται τώρα συνομιλίες για τις ενεργειακές εγκαταστάσεις», πρόσθεσε.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία από ανεξάρτητη πηγή.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει νωρίτερα τον Οκτώβριο στους FT ότι μια συμφωνία για την προστασία των ενεργειακών εγκαταστάσεων θα μπορούσε να σημάνει πως οι Ρώσοι είναι πρόθυμοι να διεξαγάγουν ευρύτερες ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η Μόσχα λέει πως θέλει την ειρήνη, άλλα έχει θέσει όρους που το Κίεβο θεωρεί απαράδεκτούς.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Συνελήφθη δήμαρχος στην Κωνσταντινούπολη με την κατηγορία ότι είναι μέλος του ΡΚΚ

Ισπανία: Θρήνος και χάος μετά τις φονικές πλημμύρες – Δεκάδες νεκροί και αγνοούμενοι στη Βαλένθια – Εικόνες απόλυτης καταστροφής (photos/videos)

«Πόλεμος» για το αν ο Μπάιντεν αποκάλεσε «σκουπίδια» τους οπαδούς του Τραμπ – Το επίμαχο βίντεο, οι αντιδράσεις και οι εξηγήσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 03.07.2025 23:48