search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01.08.2025 22:55
MENU CLOSE

Ενημέρωση Γεραπετρίτη στη Βουλή για την επίσκεψη Φιντάν

07.11.2024 12:44
gerapetritis_new

Τη Βουλή και την αρμόδια επιτροπή Εξωτερικών θα ενημερώσει την προσεχή Τρίτη ο Γιώργος Γεραπετρίτης για την επίσκεψη του Τούρκου ομολόγου του στην Ελλάδα.

Τη σύγκληση της επιτροπής ζήτησε, όπως έκανε γνωστό με ανάρτηση της στο “Χ” η πρόεδρος της Ντόρα Μπακογιάννη, ο ίδιος ο υπουργός Εξωτερικών προκειμένου να ενημερώσει για την επίσκεψη Φιντάν στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας φθάνει αύριο στην Αθήνα για συνομιλίες, με τον Γιώργο Γεραπετρίτη σε συνέντευξή του στη Hurriyet να δηλώνει ότι «η εθνική κυριαρχία των κρατών δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συζήτησης ή διεθνούς δικαιοδοσίας».

Η Αθήνα απορρίπτει την συζήτηση υπό μορφή πακέτου με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας να προσθέτει ότι «μπορούμε να προχωρήσουμε συντεταγμένα και με αμοιβαία εποικοδομητικό πνεύμα σε μια ουσιαστική συζήτηση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), που είναι η μία και μοναδική διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας η οποία μπορεί να αχθεί ενώπιον διεθνούς δικαιοδοσίας».

Διαβάστε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Ρήγμα στο «αντικασσελακικό μέτωπο» – «Όχι» Φαραντούρη στην πρόταση Φάμελλου

Κασσελάκης στον Real FM: Καμία «σύρραξη» στο Παγκράτι – Υπήρχε ένα ντιμπέιτ για μερικά ζητήματα (Video)

Οι οπαδοί του Τραμπ στην Eλληνική δεξιά και εκείνοι που ονειρεύονται το «and now make Greece great again»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01.08.2025 22:53