Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Όπως είναι γνωστό, οι γιοί του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαος και Παύλος, κατέθεσαν σήμερα αίτηση στο Ληξιαρχείο Αθηνών, προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα, υιοθετώντας το επώνυμο Ντε Γκρες.
Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν πρωτοτύπησαν, καθώς ένας συγγενής τους, ο Μισέλ ντε Γκρες, είχε πρώτος χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο επώνυμο. Πρόκειται για τον Πρίγκιπα Μιχαήλ, Έλληνα λογοτέχνη, που ήταν μέλος της Bασιλικής Oικογένειας και της ευρύτερης δανικής βασιλικής οικογένειας.
Μέχρι σήμερα ήταν το μόνο μέλος του Eλληνικού Bασιλικού Οίκου με ελληνική υπηκοότητα, δηλωμένος στο δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων ως Μιχαήλ ντε Γκρες και μέχρι τη στιγμή του θανάτου του, ήταν ο τελευταίος εν ζωή εγγονός του Γεωργίου Α’.
Επίσης, ήταν το μόνο μέλος της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας, που δεν έφυγε από την Ελλάδα μετά το αποτυχημένο Κίνημα της 13ης Δεκεμβρίου 1967, που επιχείρησε ο Κωνσταντίνος Β΄ για να ανατρέψει την Χούντα. Ο Μισέλ ντε Γκρες πέθανε στις 28 Ιουλίου 2024, σε ηλικία 85 ετών στην Αθήνα. Η κηδεία του τελέστηκε την 1η Αυγούστου 2024 στην εκκλησία του Πρώτου Νεκροταφείου Αθηνών, και η ταφή του έγινε την ίδια μέρα στο Βασιλικό Κοιμητήριο Τατοΐου.
Διαβάστε επίσης
Νίκος Δένδιας: Αναβλήθηκε το ταξίδι στη Σερβία, έπαθε τροφική δηλητηρίαση
Βουλευτές έπαιξαν μπάλα για καλό σκοπό
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.