search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22.08.2025 08:51
MENU CLOSE

Στο ψυχιατρείο ο 41 ετών Ελληνοβρετανός για τον εκρηκτικό μηχανισμό έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης

20.12.2024 15:48
dikastiria_thessaloniki

Ακούσια νοσηλεία σε ψυχιατρικό νοσοκομείο αποφάσισαν, εισαγγελέα και ανακριτής, για τον 41 ετών Ελληνοβρετανό που συνελήφθη για κατοχή εκρηκτικού μηχανισμού, τον οποίο απειλούσε να ενεργοποιήσει έξω από το δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από την απολογία του ενώπιον της 2ης τακτικής ανακρίτριας, ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος υπό τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ωστόσο αποφασίστηκε η μεταφορά του για νοσηλεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκτιμηθεί η ψυχιατρική του κατάσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσα ανέφερε στην ανακρίτρια ήταν ασυνάρτητα και ακατάληπτα και γι’αυτό αποφασίστηκε η νοσηλεία του.

Εις βάρος του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών σε δημόσια συνάθροιση πλήθους, απειλή κατά συρροή, βία κατά υπαλλήλων (αντίσταση) και παράβαση του νόμου περί όπλων (κατείχε ένα πιστόλι “ρέπλικα”). Την υπόθεση είχε αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, στην κατοχή του βρέθηκε αυτοσχέδιος μηχανισμός αποτελούμενος από κροτίδες πυροτεχνικής σύνθεσης, καλωδίωση και μπαταρίες. Φωνάζοντας «θα σας τινάξω στον αέρα, φέρτε τον υπουργό…», αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Κατά πληροφορίες, ο 41 ετών κατηγορούμενος (ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα) κατέθεσε προανακριτικά ότι ζει μόνιμα στην Μ. Βρετανία και ταξίδεψε στην Ελλάδα, μέσω της Βόρειας Μακεδονίας, για να συναντήσει κάποιον φίλο του στη Θεσσαλονίκη, αλλά η συνάντηση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε. Σκόπευε δε, στη συνέχεια, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, να επισκεφθεί την Ελληνίδα μητέρα του που ζει στα Χανιά της Κρήτης.

Διαβάστε επίσης:

Το υπ. Παιδείας έβαλε «λουκέτο» σε ιδιωτικό σχολείο στο Ελληνικό – Τι θα γίνει με τους μαθητές

Δολοφονία στην Εύβοια: Στον εισαγγελέα οι τρεις κατηγορούμενοι (Video)

Τραγωδία στα Ιωάννινα: 79χρονος έπεσε από τη σκάλα και έχασε τη ζωή του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22.08.2025 08:47