search
ΤΡΙΤΗ 05.08.2025 17:52
MENU CLOSE

Xριστούγεννα: Πού θα ταξιδέψουν οι Έλληνες – Οι δημοφιλείς προορισμοί

20.12.2024 09:31
drama new

Την τιμητική τους στη ζήτηση των Ελλήνων για διακοπές έχουν και αυτές τις γιορτές οι ορεινοί προορισμοί εντός της χώρας, με νέους προορισμούς να αποκτούν μια θέση στη λίστα των top επιλογών των Ελλήνων ταξιδιωτών.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, που επικαλείται ο Ελευθερος Τύπος, αυτήν την περίοδο η πληρότητα των καταλυμάτων στους ορεινούς όγκους κινείται σε υψηλά.

Σχεδόν γεμάτα είναι τα ξενοδοχεία στα Ιωάννινα και στα χωριά εκτός της πόλης, Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Κόνιτσα και Μέτσοβο, που παραδοσιακά προσελκύουν το ενδιαφέρον των ταξιδιωτών.

Σε πολύ καλά επίπεδα κινούνται οι προκρατήσεις και στην Πελοπόννησο, ενώ, την ίδια στιγμή, ισχυρή ζήτηση διαπιστώνεται για την Αράχοβα, το Καρπενήσι και τα Τρίκαλα Κορινθίας, σύμφωνα με τα στοιχεία του ταξιδιωτικού πρακτορείου Smile Acadimos.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Ελλήνων ταξιδιωτών και δη των οικογενειών με μικρά παιδιά βρίσκονται και οι προορισμοί που φιλοξενούν θεματικά πάρκα, όπως η Δράμα και τα Τρίκαλα.

Στο πλαίσιο αυτό, στο απόλυτο 100% αναμένεται να φτάσει η πληρότητα και στη Δράμα, με την Ονειρούπολη να αποτελεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, πόλο έλξης για τις οικογένειες.

Τα οργανωμένα πακέτα για αποδράσεις 3 διανυκτερεύσεων ξεκινούν από 220 ευρώ για προορισμούς της Θεσσαλίας και φτάνουν μέχρι τα 480 ευρώ για ένα ταξίδι 6 ημερών στη Θράκη.

Πάντως, εκτός από τους ορεινούς προορισμούς της ηπειρωτικής χώρας και όσους διαθέτουν θεματικά πάρκα, που έχουν παραδοσιακά την τιμητική τους, έντονη κινητικότητα διαπιστώνεται και στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ειδικά για την Πρωτοχρονιά.

Μεγάλη ζήτηση καταγράφεται και στα καταλύματα που μισθώνονται βραχυπρόθεσμα μέσω πλατφόρμας τύπου Airbnb. 

Τα ποσοστά των προκρατήσεων στους δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας είναι ήδη άνω του 80%, με τις εκτιμήσεις να παραπέμπουν σε περαιτέρω ενίσχυση της κίνησης, συμπαρασύροντας τα καταλύματα στο απόλυτο 100%.

Ενδεικτικά, στην Αράχoβα οι προκρατήσεις για τις ημέρες των Χριστουγέννων αγγίζουν το 87% και το 86% για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Το συνολικό κόστος διαμονής για τέσσερις διανυκτερεύσεις τα Χριστούγεννα ξεκινά από 1.011 ευρώ για κατοικία σε απόσταση 300 μέτρων από κέντρο που μπορεί να φιλοξενήσει 4μελή οικογένεια ή/και 4μελή παρέα και για την Πρωτοχρονιά το κόστος ξεκινά από 705 ευρώ.

Στο Μέτσοβο οι προκρατήσεις αγγίζουν το 89% για τα Χριστούγεννα και το 86% για την Πρωτοχρονιά, με το κόστος διαμονής για τέσσερις διανυκτερεύσεις τα Χριστούγεννα να διαμορφώνεται στα 1.007 ευρώ και για την Πρωτοχρονιά στα 658 ευρώ.

Μεγάλη κινητικότητα καταγράφεται και για τα Ιωάννινα, όπου οι προκρατήσεις αγγίζουν το 95% για τις ημέρες των Χριστουγέννων και το 88% για την Πρωτοχρονιά.

Και στα Καλάβρυτα το αντίστοιχο ποσοστό για τα Χριστούγεννα φτάνει το 95%, ενώ για την Πρωτοχρονιά διαμορφώνεται στο 86%. 

Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονταν από 1.046 ευρώ για κατοικία 100 τ.μ. σε απόσταση 200 μέτρων από το κέντρο έως και 1.246 ευρώ για τις ημέρες των Χριστουγέννων και από 705 ευρώ έως 1.213 ευρώ για τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς.

Eντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας, με τις προκρατήσεις να αγγίζουν ακόμη και το 100%, σύμφωνα με τα στοιχεία από το πανελλαδικό δίκτυο E-Real Estates.

Μεγάλη ζήτηση διαπιστώνεται και για τους «νέους» προορισμούς των Χριστουγέννων, όπως το Λεβίδι, όπου η πληρότητα αγγίζει το 93%, η Ζάτουνα που βρίσκεται στο 100% και η Βλαχέρνα που καταγράφει πληρότητα 78%.

Διαβάστε επίσης

Κώστας Χαρδαβέλλας: Σήμερα η κηδεία του – Το συγκινητικό μήνυμα του γιου του (photo)

Καβάλα: Νεκρός ηλικιωμένος μετά από φωτιά σε παλιά μονοκατοικία – Το σπίτι δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 05.08.2025 17:50