Δημοσιογραφική ανάλυση α λα «Ράβδος υπό γωνία»
Ομιλούσες κεφαλές της τηλεοπτικής ανάλυσης καλό είναι να αποφασίσουν πού θέλουν να «σταθούν» και να μην παλινδρομούν. Καλό είναι να αποφασίσουν τι θέλουν από την κοινωνία.
Την άλλη, σαν μύγα που χώνεται σε ρουθούνι γίνεται ενοχλητική. Η ίδια η κοινωνία η οποία για παράδειγμα θρηνεί για 57 αδικοχαμένες ψυχές (νέων στην πλειονότητα τους), όταν αγανακτεί για τα αυτονόητα σε μια ευνομούμενη και συντεταγμένη Πολιτεία, έχει το θράσος- κατά τις χαριτωμένες ομιλούσες κεφαλές της τηλεοπτικής ανάλυσης- να εκφράσει δημοσίως, σε μια χώρα με δημοκρατικό πολίτευμα, την αντίθεσή της στους κυβερνητικούς και κρατικούς χειρισμούς.
Με νοητικό άλμα η εκδήλωση αυτή, όπως υποστηρίζεται από τις «εμπεριστατωμένες» τηλεοπτικές αναλύσεις, ενέχει διαστάσεις λαϊκού δικαστηρίου με υπόνοια ότι μπορεί μια τέτοια δράση να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη στο έργο της.
Μα για κάτι τέτοια έχει απαντήσει, από καιρό, ο λαός: «Ράβδος υπο γωνία, άρα βρέχει» αλλά και «Ό,τι του φανεί του λωλοστεφανή».
Διαβάστε επίσης:
Πάνος Δημάκης: Έχω αγοράσει το σπίτι μου από τα χρηματικά έπαθλα των τηλεπαιχνιδιών (Video)
ΗΠΑ: Ρεκόρ τηλεθέασης τον Δεκέμβριο για YouTube, Netflix και Amazon Prime Video