Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη: Δεν αποκλείει τσουνάμι επτά μέτρων στον Μαρμαρά Τούρκος καθηγητής
Ο γνωστός Τούρκος γεωλόγος, καθηγητής Τζελάλ Σένγκιορ, υποστήριξε ότι ο αναμενόμενος μεγάλος σεισμός στη Θάλασσα του Μαρμαρά θα μπορούσε να προκαλέσει τσουνάμι, το ύψος του οποίου θα έφτανε τα επτά μέτρα στις δυτικές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι συνέπειες του πιθανού αυτού σεισμού εξαρτώνται από το αν θα υπάρξει μετατόπιση του εδάφους ή όχι. «Εάν υπάρξει μετάπτωση του εδάφους, γεγονός που μπορεί να συμβεί, μπορεί να δημιουργηθεί τσουνάμι στην κεντρική λεκάνη. Αυτό υπολογίστηκε στα ανατολικά της Θάλασσας του Μαρμαρά».
Όπως είπε, η έρευνα πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. «Θα μπορούσε να δημιουργηθεί τσουνάμι κοντά στα 7 μέτρα ως αποτέλεσμα μιας πιθανής μετάπτωσης του εδάφους. Στον ‘Αγιο Στέφανο, όπου βρίσκεται η Σχολή Πολέμου της Αεροπορίας, το ύψος του κύματος θα μπορούσε να φτάσει και τα 7 μέτρα» σημείωσε ο Τούρκος καθηγητής.
Διαβάστε επίσης:
Πρώτη πτήση για Γκουαντάναμο – Οι ΗΠΑ ξεκινούν τη μεταφορά μεταναστών στην στρατιωτική φυλακή
Το τερμάτισε ο Ζελένσκι: Βάλτε μας στο ΝΑΤΟ ή δώστε μας πυρηνικά