search
ΠΕΜΠΤΗ 14.08.2025 22:22
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Μετά τη Θρασκιά έρχονται και άλλες «μεταγραφές» – Ποιοι είναι κοντά σε Ανδρουλάκη (video)

17.02.2025 12:51
androulakis_thraskia_1702_1920-1080_new

Την συμπόρευση της Ράνιας Θρασκιά με το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κατιδίαν συνάντηση τους στο γραφείο του προέδρου του κινήματος στην Θεσσαλονίκη. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ είναι και βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης. 

Ράνια Θρασκιά: Η πρώτη μεταγραφή 

Η Ράνια Θρασκιά, η οποία προέρχεται από το ΣΥΡΙΖΑ θα συνεργάζεται από δω και πέρα με την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος ως βουλευτής του κόμματος, ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η κάθοδος της με το ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης. 

«Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτελέσει τον φορέα της πολιτικής αλλαγής, που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Μια δύναμη προοδευτική, υπεύθυνη, μια δύναμη χρήσιμη. Στον αγώνα μας, λοιπόν, για πολιτική αλλαγή, καλωσορίζω σήμερα τη Ράνια Θρασκιά. Μια νέα πολιτικό με πάθος για δουλειά, με πάθος για προσφορά. Ράνια, η απόφαση σου μας τιμά πάρα πολύ. Ο αγώνας μας θα είναι δύσκολος, αλλά θα είναι ωραίος και αξιοπρεπής. Και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε», ανέφερε στο μήνυμα του ο Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους. 

«Η Ράνια Θρασκιά είναι από σήμερα μέλος του ΠΑΣΟΚ και της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας. Θα προχωρήσουμε μαζί σε αυτόν τον δρόμο που έχουμε χαράξει, όπως είπα προηγουμένως, για μια γενναία πολιτική αλλαγή. Αυτό έχει ανάγκη ο τόπος. Για να φύγουμε από τις ανισότητες και να πάμε σε μία εποχή όπου θα υπάρχει σεβασμός στους θεσμούς,  ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, ισχυρό κοινωνικό κράτος. Οι πολίτες αυτό θέλουν και αυτό θα πετύχουμε ενώνοντας τις δυνάμεις μας», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό, σε μία τόσο δύσκολη εποχή για τη χώρα μας να συστρατευτούμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις, αυτές που θα βάλουμε στο επίκεντρο πολιτικές που θα κάνουν διαφορά στη ζωή των πολιτών και θα στοχεύουν στην ευημερία τους. Πρέπει να κάνουμε ρήξη, κυριολεκτικά, με όλα όσα στερούν από την καθημερινότητά μας όσα δικαιούμαστε και πλήττουν τη ζωή μας στην κάθε της μέρα. Συνεπής στη δέσμευση που ανέλαβα από την πρώτη στιγμή που εξελέγην βουλευτής, θα συνεχίσω να δουλεύω, διεκδικώντας όσα αξίζει η πόλη μας. Σε αυτόν το δρόμο, θα ενώσω και εγώ τις δυνάμεις μου με όλο μου το πάθος και όλη μου τη δύναμη, προκειμένου να πετύχουμε αυτόν το στόχο. Και αυτό θα γίνει μέσα από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής πάντα με λογική και ευαισθησία για τη Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα», ανέφερε η Ράνια Θρασκιά από την πλευρά της.

Υπενθυμίζεται ότι η Ράνια Θρασκιά βρέθηκε σε ίδια εκδήλωση με την υπεύθυνη του πολιτικού σχεδιασμού του κινήματος Άννα Διαμαντοπούλου.

Οι επόμενες μεταγραφές 

Με τα περιφερειακά συνέδρια να ξεκινούν στις 22 Φλεβάρη από το βόρειο Αιγαίο (Μυτιλήνη στις 17:30) έρχονται σιγά σιγά και οι πρώτες «μεταγραφές» της διπλής διεύρυνσης που επιχειρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΠΑΣΟΚ.

Το κάλεσμα του Προέδρου του κόμματος αναμένεται να είναι πιο οργανωμένο και συγκεκριμένο με πολλά στελέχη του Κινήματος να θεωρούν πως δεν αποκλείεται να δούμε και άλλες «μεταγραφές» στο κόμμα από την παρούσα Βουλή, όπως έγινε και με την περίπτωση της Ράνιας Θρασκιά. 

Η σημερινή ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη είναι μία τακτική την οποία το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ακολουθήσει στο παρελθόν και συγκεκριμένα επί ηγεσίας του Νίκου Ανδρουλάκη (περίπτωση Κωνσταντίνα Αδάμου).

Κοντά στην επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ είναι ο πρώην Υπουργός Σταύρος Μπένος, ο οποίος συμβολίζει -όπως λένε- τις ίδιες αξίες μ’ αυτές του Τάσου Γιαννίτση (εκσυγχρονισμός, μεταρρυθμίσεις κτλ). Στη παρούσα φάση γίνονται συζητήσεις για τον ρόλο που θα έχει ο Σταύρος Μπένος στο ΠΑΣΟΚ.

Από τον… Κεντρώο χώρο ένα βήμα πριν την επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ είναι ο Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος αποχώρησε από το σχήμα του Ανδρέα Λοβέρδου «Δημοκράτες» (διαφώνησε για την στήριξη στην υποψηφιότητα του Κώστα Τασούλα).

Από τα Αριστερά του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα βρίσκεται πολύ κοντά στην «μεταγραφή» και του Πέτρου Παππά. Το πρόβλημα που υπάρχει εδώ είναι το γεγονός πως τόσο η Ράνια Θρασκιά όσο και ο Πέτρος Παππάς θέλουν να είναι υποψήφιοι στην Α’ Θεσσαλονίκης. Μπορεί τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ να μεγαλώνουν αλλά τίποτα δεν προεξοφλεί ότι το Κίνημα θα ‘χει δύο βουλευτές στην πρώτη περιφέρεια της συμπρωτεύουσας.

Διαβάστε επίσης:

Νέα «πυρά» της Κωνσταντοπούλου: «Τη δική μου αγωνιστικότητα δεν τη χαρίζω σε καμία Κανέλλη»

Επιχείρηση… rebranding από τον Κώστα Τασούλα και οι προβληματισμοί γαλάζιων βουλευτών

Τέμπη: Αλλαγή πλεύσης από Μητσοτάκη, ενόψει προανακριτικής και συλλαλητηρίων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 14.08.2025 22:14