search
ΠΕΜΠΤΗ 21.08.2025 17:17
MENU CLOSE

Ζελένσκι: «Είμαι πρόθυμος να παραιτηθώ αν μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και έρθει η ειρήνη στη χώρα»

23.02.2025 17:20
zelensky

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί «αμέσως» από την προεδρία της Ουκρανίας, με αντάλλαγμα την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ.

«Εάν υπάρξει ειρήνη για την Ουκρανία, εάν πραγματικά με χρειάζεστε να εγκαταλείψω τη θέση μου, είμαι έτοιμος… Μπορώ να την ανταλλάξω με το ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο, προσθέτοντας ότι θα αποχωρήσει «αμέσως», αν χρειαστεί.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι επιδίωξή του είναι να «κατανοήσει» τη θέση του ο Αμερικανός ομόλογός του, Ντόναλντ Τραμπ, και να προχωρήσει σε συγκεκριμένες εγγυήσεις ασφαλείας, για να βοηθήσει το Κίεβο να αμυνθεί έναντι της ρωσικής εισβολής.

«Θέλω πάρα πολύ κατανόηση από τον Τραμπ. Οι εγγυήσεις ασφαλείας είναι πολύ απαραίτητες» υπογράμμισε ακόμη.

Διαβάστε επίσης:

Απειλή για βόμβα στην πτήση της American Airlines AA292 Νέα Υόρκη προς Δελχί

Εκλογές Γερμανία: Άντρας απείλησε με μαχαίρι ψηφοφόρους και εφορευτική επιτροπή

Ισπανία: Εξαρθρώθηκε δίκτυο σωματεμπορίας – Εκμεταλλεύονταν πάνω από 1.000 γυναίκες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 21.08.2025 17:11